Oproep: steun Turkije en Syrië, doneer via Giro555

15-02-2023

ROOSENDAAL - Het zal niemand ontgaan zijn dat er een aardbeving heeft plaatsgevonden die zeer groot leed heeft veroorzaakt in Turkije en Syrië. De schattingen zijn dat er twintigduizend doden zijn gevallen en meer dan 50.000 mensen gewond zijn geraakt. Honderdduizenden mensen zijn dakloos geraakt. Het is, kortom, een humanitaire ramp die zich aan het voltrekken is, en die ook de Turkse gemeenschap in Roosendaal raakt.

De familie van Hilmi Dogan, assistent trainer van Jong RBC, komt bijvoorbeeld uit de regio Gaziantep en woont daar grotendeels nog. Hoewel zijn familieleden de ramp overleefd lijken te hebben, is Hilmi logischerwijs zeer aangeslagen. "Natuurlijk ben ik blij dat mijn familie nog leeft, maar ik durf me er amper goed over te voelen als ik al het leed zie dat de mensen is overkomen. Dit is iets wat alle burgers raakt. Ik ben bezig om zo veel mogelijk hulp te organiseren, en wil er zelf ook heen om te helpen."

Ter nagedachtenis aan de slachtoffers is bij de wedstrijden van de RBC-jeugd op zaterdag en bij de wedstrijd van het eerste tegen Beek Vooruit een minuut stilte gehouden. Daarnaast zal RBC Maatschappelijk, om Hilmi te ondersteunen bij zijn initiatieven, een donatie van € 500 doen aan Giro555. Wij roepen tot slot alle spelers, trainers, leden, vrijwilligers en sympathisanten op om ook een duit in het zakje te doen, om zo de mensen die alles kwijt zijn geraakt enigszins te kunnen helpen.