RBC naar Prinsenbeek

11-02-2023

ROOSENDAAL - Komende zondag reist RBC af naar Prinsenbeek. Op Sportpark De Heikant trapt het om 14:00 uur af tegen Beek Vooruit.

Beek Vooruit kwam goed uit de winterstop. De ploeg van trainer Jac Sweres wist bij Victoria'03 met 2-3 te winnen en staat daardoor met 20 punten stevig in de middenmoot. De oranje-zwarten doen ook nog mee voor de tweede periodetitel. Zij hebben daarin drie punten achterstand op 'koploper' Antibarbari. Het gevaar van Beek Vooruit komt vooral van de gebroeders Schalk. Van de totale Beekse productie namen zij tweederde voor hun rekening. Op de topscorerslijst staan Loek en Joost met respectievelijk 14 en 10 goals op de eerste en tweede plaats. Op drie staat, ondanks zijn lange blessure, nog steeds Emile Linkers met 9 doelpunten, samen met Ruben Maas van Cluzona.

Ook RBC startte prima na de winterstop. Afgelopen zondag werd Rood-Wit W met 4-0 verslagen. De oranjehemden hebben nog steeds een voorsprong van zeven punten op achtervolger Antibarbari. De Rotterdammers komen zondag naar Roosendaal voor een duel op Hulsdonk. Trainer-coach Ruud Pennings heeft voor het duel tegen Beek Vooruit geen enkele geblesseerde speler meer in zijn selectie.

De heenwedstrijd was voor RBC de eerste thuiswedstrijd van de competitie. En die doorstonden de oranje-witten glansrijk. Emile Linkers eiste daarin een hoofdrol op. RBC won met 4-1 en Linkers scoorde ze alle vier.

De laatste keer dat RBC in Prinsenbeek speelde was vorig seizoen. RBC won toen met 2-5 door twee goals van Gerson Pisas, Anwar Tarfit, Giovanni Moerland en Tayeb Lakbir. Door die overwinning kwam RBC op gelijke hoogte met koploper VOAB. De volgende dag kreeg RBC echter vijf punten in mindering vanwege de ongeregeldheden na de wedstrijd tegen TSC.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Gidion Tunders uit Steenbergen.