Mark Klippel volgend seizoen hoofdtrainer RBC

20-12-2022

ROOSENDAAL - Mark Klippel wordt volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van RBC. Klippel (50) is op dit moment aan zijn derde seizoen bezig als trainer bij stadgenoot Roosendaal.

De geboren Kalsdonker begon uiteraard met voetballen op De Luiten bij RBC. Vanwege een verhuizing speelde hij even voor BSC, maar op 13-jarige leeftijd keerde hij terug in het oranje-wit. Bij RBC doorliep hij de gehele voetbalopleiding en maakte op 17-jarige leeftijd zijn debuut in het 1e elftal onder trainer Cor Pot in het seizoen 1989-1990. Zijn echte doorbraak bleef echter uit en daarom verkaste Klippel naar hoofdklasser Halsteren. Daarna speelde hij nog zes seizoenen in de Hoofdklasse bij SHO.

Bij SHO begon hij als jeugdtrainer en na twee jaar haalde Rob Meppelink hem naar RBC waar hij trainer werd van de B1. In 2009 werd Klippel hoofdtrainer van Cluzona en bracht de Wouwse club van de Vijfde naar de Tweede Klasse. Na vijf jaar vertrok hij naar tweedeklasser Madese Boys. Ook daar was hij vijf jaar in dienst en bereikte de finale van de nacompetitie voor promotie naar de Eerste Klasse. Vanwege zijn opleiding UEFA-A werd hij een jaartje assistent trainer bij Halsteren. In 2020 werd hij hoofdtrainer bij Roosendaal.

RBC's bestuurslid voetbaltechnische zaken Jean-Paul Nuijten is enthousiast over de komst van Mark Klippel: "Mark heeft een duidelijke visie over voetbal en waar hij met RBC naar toe wil. Hij heeft veel ervaring als trainer en een RBC-verleden. Daarnaast onderschrijft hij onze ambities. Allemaal ingrediënten die mij hebben doen besluiten het bestuur te adviseren met Mark in zee te gaan."

Ook Mark Klippel heeft een goed gevoel over zijn komst naar RBC: "Er staat een goed fundament bij RBC qua organisatie en sponsoring. De selectie is uitstekend, daar kan de club mee vooruit. Belangrijk vind ik dat RBC hogerop wil, die ambitie heb ik ook. Het functioneren binnen een prestatiecultuur vind ik  belangrijk, waarbij er op een zorgvuldige manier gewerkt wordt aan de ontwikkeling van de spelersgroep. Ik ben iemand die graag een aantal jaar bij een club wil werken en die intentie hebben RBC en ik ook uitgesproken." 

Klippel wordt de opvolger van Ruud Pennings. De 61-jarige oefenmeester had intern al eerder aangegeven te willen stoppen als veldtrainer. De komende maand gaat het bestuur met hem op zoek naar een andere functie binnen RBC. Beide partijen willen graag met elkaar door.