Topduel tegen VFC na turbulente week

23-11-2022

ROOSENDAAL - Tijdens deze turbulente week met een diepzwarte rand moet RBC zich gaan opmaken voor een topduel tegen VFC. Zaterdagavond spelen de nummers 1 en 2 van de Zondag Tweede Klasse C tegen elkaar in het Atik Stadion.

De periode van rouw zal voorafgaand aan de wedstrijd worden afgesloten met een minuut stilte ter herdenking aan de overleden RBC'ers Noud Bominaar en Martien Deijkers. RBC speelt opnieuw met rouwbanden. Indachtig het gedachtegoed van Noud en Martien - RBC moet en zal hogerop - zullen de oranjehemden vanaf het eerste fluitsignaal op jacht gaan naar de drie punten.

RBC won afgelopen zondag bij Virtus en werd verrast door de nederlaag die VFC in eigen huis opliep tegen Beek Vooruit, waardoor het punt achterstand van RBC veranderde in een voorsprong van twee punten en bovendien de eerste periodetitel opleverde. Die voorsprong zullen de mannen van trainer-coach Ruud Pennings graag willen uitbouwen naar vijf. Bij RBC is Randy Elst weer beschikbaar, die terugkomt van een schorsing.

Natuurlijk komt VFC naar Roosendaal om de koppositie weer te heroveren. Gisteravond speelden de Kwekkers, de bijnaam van de Vlaardingers, een slechte generale. Ze verloren met 4-0 een oefenwedstrijd bij zaterdag tweedeklasser Heinenoord. Hoewel VFC uit 1913 slechts een jaar jonger is als RBC, speelden beide clubs nog nooit tegen elkaar. Wat dat betreft is er dus sowieso sprake van een historisch duel.

De wedstrijd staat zaterdagavond onder leiding van scheidsrechter Jean-Pierre Loontjens uit Breda. De aftrap is om 20:00 uur. Wedstrijdtickets zijn verkrijgbaar aan de kassa voor € 5, kinderen t/m 12 jaar betalen € 2,50. RBC SeizoenClubCard houders hebben uiteraard gratis toegang. Het parkeren is gratis.