Noud Bominaar overleden

17-11-2022

ROOSENDAAL - Vannacht is RBC's erelid Noud Bominaar op 75-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie deze ochtend bekend gemaakt. Nog maar kortgeleden kreeg hij te horen dat hij ongeneeslijk ziek was. Vanuit Hospice Roosdonck keek hij afgelopen zondag nog online mee naar het eerbetoon wat hem voorafgaand aan de wedstrijd tegen SC Gastel ten deel viel.

Noud Bominaar werd in juli door de Algemene Ledenvergadering benoemd tot erelid van RBC. En dat was dik en dik verdiend! Zijn jarenlange, niet aflatende inzet voor de club is immers ongekend. Bominaar zelf "vond het allemaal onnodig, hij deed het immers allemaal niet alleen." Maar zijn benoeming vervulde hem wel met trots. Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen SC Gastel werd hij nog geëerd voor zijn inzet voor RBC en sindsdien hangt zijn portret prominent in vak OA.

In 1967 nam Bominaar samen met een aantal andere jonge onderwijzers van de Sint Georgeschool, de jongensschool in de Philipslaan op 150 meter van De Luiten, het heft in handen van de RBC-jeugdafdeling. Naast het geven van trainingen was hij zeer actief in het organiseren van allerlei voetbalkampen. Verder was hij onder meer trainer van diverse elftallen, zowel jeugd- als seniorenelftallen, lid van het jeugdbestuur en jeugdvoorzitter, bestuurslid jeugdzaken in het hoofdbestuur, lid van diverse commissies, hoofd algemene zaken van de jeugdopleiding, lid van de ledenraad, wedstrijdsecretaris, gastheer in de bestuurskamer bij thuiswedstrijden van het eerste elftal van RBC, studiebegeleider, medewerker onderhoud, wedstrijdcoördinator en archivaris. Maar bovenal was hij de grote initiator van RBC's doorstart na het faillissement in 2011. Zonder hem was RBC na het faillissement nooit meer opgekrabbeld. RBC gaat zijn passie, enthousiasme en vuur missen. Hij was er altijd. We zullen zijn nadrukkelijke aanwezigheid binnen de club enorm gaan missen.

Voor al zijn vrijwilligerstaken ontving hij al de KNVB-waarderingsspeld in goud en werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. 

De hele RBC-gemeenschap wenst de familie Bominaar heel veel sterkte en kracht toe in de komende tijd. 

Noud, rust zacht.