Rechtstreeks duel om koppositie tegen Cluzona

14-10-2022

ROOSENDAAL - Reeds in de vierde speelronde staat er in de Zondag 2e klasse C een rechtstreeks duel om de koppositie op het programma. In Wouw kruisen de twee koplopers Cluzona en RBC de degens met elkaar.

Zowel Cluzona als RBC wisten allebei hun drie eerste wedstrijden winnend af te sluiten. Cluzona versloeg Coal, Rood-Wit W en Beek Vooruit, terwijl RBC van Rood-Wit W, Beek Vooruit en Victoria'03 wist te winnen. In al die wedstrijden scoorden beide ploegen dertien keer, maar omdat RBC 1 goal minder tegen kreeg dan Cluzona voeren de oranjehemden op doelsaldo voorlopig de ranglijst aan. Door al die goals is het dan ook niet meer dan logisch dat Emile Linkers topscorer is in Zondag 2C met zeven goals, gevolgd door Ruben Maas van Cluzona met zes treffers. De voorsprong van RBC en Cluzona op de nummer 3, VFC, bedraagt twee punten. De Vlaardingers gaan op bezoek bij Victoria'03 dat, na de nederlaag tegen RBC, trainer Mark Schuiten inruilde voor oud RBC-speler en -trainer Danny Mathijssen.

Vorig seizoen boekte RBC op 2e Paasdag een ruime overwinning in Wouw. Randy Elst en Gerson Pisas waren allebei twee keer trefzeker waardoor de oranjehemden een 0-4 winst mee terugnamen naar Roosendaal.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Nihat Babat uit Bergen op Zoom. Let op: de aftrap op Sportpark De Doelen is al om 14:00 uur. Voorafgaand aan de wedstrijd speelt RBC JO10 een voorwedstrijd tegen hun leeftijdgenoten van Cluzona. Die wedstrijd begint om 12:30 uur.

Historie Cluzona - RBC:
1972-1973    Cluzona - RBC    0-3    4e ronde districtsbeker
2021-2022    Cluzona - RBC    0-4    Zondag 2e klasse E