RBC wint eerste oefenduel

23-08-2022

ROOSENDAAL - RBC heeft de eerste oefenwedstrijd winnend afgesloten. De oranjehemden waren met 7-1 te sterk voor SC Emma. Vooral in het tweede gedeelte van de tweede helft had de thuisploeg het vizier op scherp staan en reeg het de doelpunten aaneen.

Bij RBC stond Mattias Deleij onder de lat in de eerste helft. De achterhoede werd gevormd door Mitchell Schilperoord, Perry Bierkens, Karim Didi en Jordi Ewanena. Op het middenveld vormden Marwin Reuvers, Rhomar Boudzra en Imran Echambit het middenveld en voorin werd Tom de Bonte geassisteerd op de flanken door Anwar Tarfit en Jay-Jay Meierdres.

SC Emma keek na twee minuten al tegen een achterstand aan. Echambit snelde de zestien in en werd gevloerd. De strafschop werd benut door Karim Didi. De ploeg uit Dordrecht, die er al vijf oefenduels op had zitten voorafgaand aan dit duel, kwam al snel op gelijke hoogte. De automatismen die bij RBC vooral voorin nog wat ontbraken, die bleken bij SC Emma al wel goed aanwezig. uit een counter werd eerst Bierkens gepasseerd, waarna ook Didi - ondanks een sliding -  er aan moest geloven. De aanvaller van SC Emma kon zo eenvoudig zijn meelopende teamgenoot Dylan Stiegelis bereiken die simpel de gelijkmaker kon binnen schieten. 

Na de gelijkmaker nam RBC de touwtjes steeds steviger in handen. SC Emma kwam er sporadisch uit, maar de Roosendalers konden zelf moeilijk tot kansen komen. Dat had vooral te maken met het feit dat RBC tot aan de zestien elkaar prima konden vinden, maar in de drukte de verkeerde keuze maakte of dat de bal te hard of te zacht werd gegeven. Het was in die fase ook duidelijk dat dit RBC's eerste oefenduel was.

Vanuit een standaardsituatie moest daardoor de goal komen. Uit een corner van Echambit wist Meierdres bij de tweede paal de hernieuwde voorsprong te noteren (zie foto). Tussendoor waren er kansjes voor Tarfit en De Bonte, maar de geschoten ballen gingen voorlangs of de keeper kon simpel redden.

In de tweede helft wisselde trainer-coach Ruud Pennings veelvuldig. Onder andere de nieuwkomers Emile Linkers en Assim Said kwamen in het veld. Die eerste was heel snel dichtbij zijn eerste treffer. Zijn kopbal spatte echter uiteen op de bovenkant van de lat. Even later was het wel raak voor Linkers die met een prachtige krul in de verre hoek zijn eerste doelpunt noteerde. Daarna ging het snel. Lucas Caetano da Silva, die in het begin na zijn invalbeurt vrij veel balverlies leed door verkeerde keuzes, liet na de 3-1 even zijn klasse zien door kiezelhard de 4-1 binnen te schieten. Nieuwkomer Boudzra tekende daarna voor de 5-1, nadat Elst hem vlak voor de doellijn een niet te missen kans gaf. Anass el Gamali, die na zijn lange schorsing weer voor het eerst op het veld stond, meldde zich ook steeds meer voorin. Hij soleerde bij een van die acties langs de defensie van de club uit Dordrecht, zag zijn lob op de lat gaan, maar Lucas Caetano da Silva was er als de kippen bij om zijn tweede van de avond te maken. Het sluitstuk was voor Randy Elst die de zevende treffer van RBC noteerde. Klik hier voor de samenatting.

Aankomend weekend vervolgt RBC haar oefencampagne. Dan is het Zeeuwse SVOD'22 de tegenstander. Zij komen uit in de Zaterdag Eerste Klasse. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - SC Emma 7-1 (2-1)

Opstelling RBC: Matthias Deleij (Owen Braeckmans); Mitchell Schilperoord (Assim Said), Perry Bierkens (Anass el Gamali), Karim Didi, Jordi Ewanena (Mitchell Schilperoord); Marwin Reuvers (Rhomar Boudzra), Rhomar Boudzra (Lars Traets), Imran Echambit (Randy Elst); Anwar Tarfit (Emile Linkers), Tom de Bonte (Lucas Caetano da Silva), Jay-Jay Meierdres (Anwar Tarfit)

Scoreverloop: 2' Karim Didi 1-0; 4' Dylan Stiegelis 1-1; 38' Jay-Jay Meierdres 2-1; 67' Emile Linkers 3-1; 74' Lucas Caetano da Silva 4-1; 79' Rhomar Boudzra 5-1; 84' Lucas Caetano da Silva 6-1; 86' Randy Elst 7-1

Scheidsrechter: Soerish Ramcharan