RBC - FC Eindhoven op nieuw kunstgrasveld

27-06-2022

ROOSENDAAL - Op woensdag 6 juli zal RBC voor het eerst op het nieuwe kunstgrasveld in het Atik Stadion gaan spelen tegen FC Eindhoven. Voor beide teams is het de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Tegenstander FC Eindhoven leverde het afgelopen seizoen een uitstekende prestatie. De blauw-witten behaalden de derde plaats in de Eerste Divisie. In de nacompetitie werd de ploeg echter uitgeschakeld door ADO Den Haag. Trainer-coach van de Eindhovenaren is de ons wel bekende Rob Penders. Penders trad in 1990 toe tot de RBC Voetbalopleiding. Op 15 oktober 1994 debuteerde hij in het eerste elftal. Tussen 1994 en 2000 speelde Penders 128 wedstrijden voor RBC. In 2021 was hij initiator van RBC Maatschappelijk.

FC Eindhoven is natuurlijk voor RBC geen onbekende tegenstander. In het verleden kruisten beide ploegen maar liefst 40 maal de degens in Roosendaal. Op 9 december 1945 kwamen de blauw-witten voor het eerst naar Kalsdonk. RBC debuteerde dat seizoen in de Eerste Klasse en moest dan ook met 0-2 het hoofd buigen. De drukst bezochte wedstrijd was op 29 oktober 1967. Maar liefst 7500 toeschouwers zagen RBC en Eindhoven op De Luiten een slechte wedstrijd met 0-0 beëindigen. Rob Penders speelde namens RBC voor het eerst tegen Eindhoven op 25 maart 1997. Ook die eindigde in 0-0. De laatste ontmoeting tussen de twee clubs was op 20 augustus 2010 in het huidige stadion. RBC verloor met 1-2. De laatste RBC'er die tegen FC Eindhoven scoorde was Marcel van der Sloot.

Omdat RBC's trainer-coach Ruud Pennings van een welverdiende vakantie geniet, wordt RBC tegen FC Eindhoven gecoacht door Robert Maaskant, die als ambassadeur van RBC Maatschappelijk nog steeds betrokken is bij de club. Maaskant promoveerde twee keer met RBC naar de Eredivisie en leverde in 2004 een wereldprestatie met een geweldige twaalfde plaats in de eindrangschikking van de Eredivisie. Het was het beste seizoen ooit voor RBC.

Voorafgaand aan de wedstrijd, om 18:45 uur, zal aanvoerder Karim Didi de nieuwe selectie van RBC presenteren aan het publiek. Tijdens de rust zullen de jeugdteams uit de RBC Voetbal Academie worden voorgesteld.

Maar zoals gezegd staat de wedstrijd voor een groot deel in het teken van de opening van het nieuwe kunstgrasveld. Op 20 juni is men reeds begonnen met de werkzaamheden. Het Atik Stadion heeft de wedstrijd tussen RBC en FC Eindhoven georganiseerd om zo het nieuwe veld feestelijk te openen. Wethouder René van Ginderen zal de opening verrichten.

Wedstrijdtickets zijn voorafgaand aan de wedstrijd te koop aan de kassa van het Atik Stadion bij ingang 1. De prijs bedraagt € 5, voor kinderen t/m 12 jaar € 2,50. RBC SeizoenClubCard houders hebben gratis toegang. Gebruik maken van het parkeerterrein rondom het stadion is gratis.