Laatste competitiewedstrijd

01-06-2022

ROOSENDAAL - Op tweede pinksterdag speelt RBC haar laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2021-2022. De oranjehemden kruisen dan de degens in het eigen Atik Stadion met het inmiddels gedegradeerde FC Tilburg.

De Tilburgers verloren afgelopen zondag met 2-4 van Cluzona, waardoor de laatste escape om rechtstreekse degradatie te ontlopen via de nacompetitie werd weggeslagen. Het is inmiddels de tweede degradatie sinds het ontstaan van de fusieclub in 2017. FC Tilburg nam destijds de plaats over van voorganger RKTVV in de Eerste Klasse en degradeerde na twee seizoenen naar de Tweede Klasse. Twee jaar later is nu degradatie naar de Derde Klasse een feit.

Door de nederlaag tegen Roosendaal zakte RBC naar de vierde plaats. SC Kruisland, dat wel wist te winnen, heeft een beter doelsaldo en staat daardoor derde. De positie op de ranglijst bepaalt wie straks de eerste tegenstander in de nacompetitie wordt. De vierde plaats levert een uitwedstrijd op tegen SVSSS, de nummer 2 van de Tweede Klasse F. De derde plaats betekent een uitwedstrijd tegen de nummer 12 van de Eerste Klasse C. Dat wordt Rhode of Brabantia.

RBC zal uiteraard met een zo sterk mogelijke selectie de nacompetitie in willen gaan. Tegen FC Tilburg is de laatste mogelijkheid om daar aan te werken. In de heenwedstrijd wist een wervelend RBC overtuigend te winnen. Het elftal - dat vanwege het vertrek van Robert Braber eenmalig onder leiding stond van assistent-trainer Erik van Benthem, liet een aantal vloeiende aanvallen zien. Uiteindelijk bleef het bij 0-3, maar met een bal op de paal, lat en twee afgekeurde goals kwam FC Tilburg goed weg.

De wedstrijd staat maandag onder leiding van scheidsrechter Jan de Vos uit Wemeldinge. Wedstrijdtickets zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Atik Stadion bij ingang 1. De prijs bedraagt € 5, voor kinderen t/m 12 jaar € 2,50. RBC SeizoenClubCard houders hebben gratis toegang. Parkeren op het terrein rondom het stadion is gratis.