Stadsderby in teken van voorbereiding

27-05-2022

ROOSENDAAL - De stadsderby tegen Roosendaal staat voor RBC volledig in het teken van de voorbereiding op de nacompetitie. VOAB pakte gisteren de titel en daardoor kunnen de oranjehemden zich volledig gaan focussen op de komende promotiewedstrijden.

RBC verloor vorige week tegen WSC eerst haar beide keepers en daarna uiteindelijk ook het duel. Ondanks de nederlaag bleef de achterstand op de nummer 2 TSC drie punten omdat de Oosterhouters eveneens verloren. In een wedstrijd die in twee gedeelten werd uitgespeeld, werd het maar liefst 7-1. Zondag ontvangen de blauw-witten kampioen VOAB.

RBC gaat naar Hulsdonk. Onze stadgenoten zijn inmiddels verzekerd van nog een seizoen in de Tweede Klasse. Met 27 punten vinden we Roosendaal terug op de achtste plaats. De rood-witten wisten de laatste vijf wedstrijden niet meer te winnen. Vorige week werd met 2-0 verloren bij Rijen.

De heenwedstrijd werd door RBC voor ruim 900 toeschouwers winnend afgesloten. De oranjehemden hadden in de wedstrijd, die vanwege de lange rij voor de kassa's tien minuten later begon, wel veel moeite met het zeer verdedigend spelende Roosendaal. Halverwege de tweede helft nam RBC de leiding en maakte er in de absolute slotfase nog 2-0 van.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Sterre Bijlsma uit Best. De aftrap op Hulsdonk is om 14:30 uur.