RBC wint eenvoudig van Beek Vooruit

01-05-2022

ROOSENDAAL - RBC heeft zich vanmiddag goed hersteld na de nederlaag tegen VOAB van afgelopen week (4-1 verlies). De Roosendalers wonnen thuis van laagvlieger Beek Vooruit met 2-0. Beide doelpunten kwamen op naam van Giovanni Moerland.

RBC begon gewijzigd ten opzichte van afgelopen week. Het centrum werd gevormd door Mitchell Schilperoord en Karim Didi. Moerland werd opgesteld als linksback. Het middenveld was ongewijzigd en in de aanval was er voor Abdelmojib Yachou een basisplek. Anwar Tarfit begon als linksbuiten.

RBC startte het duel sterk en had weinig te duchten van de bezoekers. Dat was ook goed te zien aan de bank, want die was bij Beek Vooruit met slechts twee spelers erg mager bezet. De eerste kans ging via Gerson Pisas, die zijn voorzet door Tarfit met de knie voorlangs zag gaan. Even later kopte hij in kansrijke positie in de handen van de doelman na een goede voorzet van Randy Elst. De derde echte kans was wel raak. Moerland stoomde op vanaf eigen helft en schoot vanuit de tweede lijn kiezelhard binnen.

Moerland nam ook de tweede goal voor zijn rekening, hij wist ditmaal met een diagonaal schot in de verre hoek de score te verdubbelen. Daarvoor kreeg Assenberg de mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar uit een goede voorzet van Tarfit kopte hij over. Vlak voor rust leek RBC op 3-0 te komen toen een voorzet van Elst ingekopt werd door Didi, maar deze werd onterecht afgevlagd voor buitenspel. Niet veel later kon de doelman ternauwernood redding brengen toen een voorzet van Moerland bijna door een speler van Beek Vooruit in zijn eigen doel werd getikt. Beek Vooruit kon buiten een schot hoog over weing uitrichten tegen RBC in de eerste helft.

Het spelbeeld veranderde enigzins in de tweede helft. Beek Vooruit kreeg gedurende het tweede bedrijf enkele kansen op de aansluitingstreffer. Eenmaal moest Matthias Deleij handelend optreden toen aan de rechterkant een aanvaller van Beek Vooruit vrij voor hem kwam, maar RBC's doelman wist de inzet te kraken. Ondanks veel druk naar voren, wist RBC weinig uit te richten. Pisas was vlak na de rust nog dichtbij een treffer toen zijn inzet net voorlangs ging, maar veel kansen kreeg de thuisploeg niet meer. In de slotfase was Tarfit nog dichtbij RBC's derde treffer, maar zijn inzet werd gekeerd. RBC JO18-speler Laurens van Hove maakte zijn officiële debuut. Hij kwam in de laatste aanval van RBC vrij voor de keeper na een goede pass van Tarfit, maar nam de bal niet goed aan waardoor zijn kans verkeken was. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd.

Door de overwinning blijft RBC in het spoort van nummer twee TSC en koploper VOAB. Beide clubs wonnen ook hun duels. VOAB wist met 0-1 te winnen bij Rijen en TSC won vrij eenvoudig van Roosendaal met 4-1. Volgende week speelt de ploeg van trainer-coach Ruud Pennings in Bavel tegen JEKA.

RBC - Beek Vooruit 2-0 (2-0)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Flinn Assenberg (Lars Traets), Mitchell Schilperoord, Karim Didi, Giovanni Moerland; Marwin Reuvers, Imran Echambit, Randy Elst; Abdelmojib Yachou (Aïmane Amia), Gerson Pisas (Laurens van Hove), Anwar Tarfit

Scoreverloop: 17' Giovanni Moerland 1-0; 38' Giovanni Moerland 2-0

Scheidsrechter: Daniël Drost