Pupil van de Week: Therno Bah

09-04-2022

ROOSENDAAL - Na het pakken van de periodetitel in Oosterhout wil RBC deze periode goed afsluiten door te winnen van het altijd lastige Uno Animo uit Loon op Zand. Dit maal is het de beurt aan Therno Bah om als Pupil van de Week de oranjehemden langs Uno Animo te helpen.

Therno speelt voor het tweede jaar bij RBC, maar heeft daartussen nog wel een jaar bij Royal Cappellen FC in België gespeeld. Therno woont in Essen en zit op de Mariaberg in groep 5c, hij is 10 jaar oud, maar roept bij deze vraag wel dat hij deze maand nog 11 wordt. Bijna 11 dus! Hij zit in de klas bij juf Maaike.

Therno is een multifunctionele speler die op vrijwel elke positie uit de voeten kan en speelt in de JO11 van RBC bij trainers Maikel en Birgit. Ook bij de JO12 en JO13 mogen ze met enige regelmaat al van Therno zijn voetbalkwaliteiten genieten. Therno's broer Alpha speelt in de JO15 van RBC en daardoor is Therno vaak op de club te vinden. Zijn teamgenoten noemen hem ook wel Kanté, niet gek dus dat N’Golo Kanté zijn favoriete speler is. Zijn favoriete club uit Nederland is PSV en zijn favoriete buitenlandse club is Manchester United. Zijn hoogtepunt was de omhaal waarmee hij een doelpunt scoorde bij zijn oude club Royal Cappellen FC. Naast voetballen vind Therno het leuk om te gamen, het liefst eet hij friet of salade.

We wensen Therno vandaag veel succes in de jacht op het kampioenschap met zijn team en zondag heel veel plezier bij RBC 1. Op naar een mooi voetbalweekend!