Ook Mitchell Schilperoord blijft bij RBC

31-03-2022

ROOSENDAAL - Ook Mitchell Schilperoord heeft aangegeven dat hij volgend seizoen bij RBC blijft. De geroutineerde verdediger keerde aan het begin van dit seizoen terug bij RBC nadat hij jarenlang in de jeugdopleiding van de oranjehemden had gespeeld.

In 2001 werd hij op 8-jarige leeftijd gescout bij Kaaise Boys en trad in de voetsporen van zijn oudere broer Collin, die al voor RBC uitkwam. Schilperoord doorliep de RBC voetbalopleiding van D3 tot en met B1. Bij zijn terugkeer liet hij sentimentele redenen meewegen: "Ik heb negen jaar bij RBC gespeeld, ben vaak ballenjongen geweest en jaren met mijn opa naar het stadion gegaan. Ik ben nu 28 en als ik nog een keer voor RBC wil spelen, moet ik het nu doen!", liet hij destijds bij zijn terugkeer optekenen.

Schilperoord heeft het prima naar zijn zin bij de oranjehemden. "Ook volgend seizoen zullen we een sterke groep hebben", aldus Schilperoord. "Ik heb er nu al zin in. Maar eerst dit seizoen goed afronden. Ik heb er echt vertrouwen in dat dit ons gaat lukken!"