JO11 krijgt les in profvoetbal

18-03-2022

ROOSENDAAL - Afgelopen woensdag stond de training van RBC JO11 in het teken van profvoetbal. De 19-jarige Sparta-keeper Rijk Janse was naar Roosendaal gekomen om de jongens alles te vertellen over het profvoetbal. Van zijn weg als Zeeuwse jongen via Kloetinge en JVOZ naar Sparta Rotterdam, het vele reizen, trainen, voeding en de mentale aspecten.

Zo vertelde Rijk over zijn hoogtepunten als gescout worden, spelen tegen clubs als Feyenoord, Ajax en PSV. Het voetballen met zijn broertje Dies Janse, die inmiddels bij Ajax in de JO17 speelt en zijn optreden mag maken in de nationale ploeg. Maar ook over dieptepunten zoals weinig tijd voor vrienden, uitgaan dat er nauwelijks in zit en elke dag minstens vier uur reizen.

Na afloop hadden alle spelers de mogelijkheid om hun vragen te stellen, op de foto te gaan en een handtekening te scoren. Na de presentatie werd er door de RBC-sponsoren UR Consultant en Infra Solution, die een ruimte ter beschikking hadden gesteld, een uitgebreide pastamaaltijd geserveerd.

De jongens genoten van hun heerlijke maaltijd en gingen voldaan terug naar huis. Speciale dank aan Rijk Janse, UR Consultant en Infra Solution. De spelers kunnen terug kijken op een mooie en geslaagde avond.