Rhomar Boudzra van Rood-Wit W naar RBC

15-03-2022

ROOSENDAAL - Rhomar Boudzra van zondag eersteklasser Rood-Wit W speelt volgend seizoen voor RBC.

De 26-jarige middenvelder werd op 9-jarige leeftijd bij Boeimeer gescout door NAC Breda. Na vier seizoenen in de jeugdopleiding vertrok hij vervolgens naar stadgenoot Baronie. Op 18-jarige leeftijd maakt hij daar zijn debuut in het eerste elftal dat in de Hoofdklasse uitkwam. Daarin zou hij vier seizoenen lang een vaste waarde zijn.

In 2018 maakte hij een opmerkelijke stap: naar derdeklasser SAB. "Tsja, dat was een foutje. Ik dacht lekker met mijn vrienden te gaan voetballen. Het was wel gezellig hoor, maar het niveau was niet best en we degradeerden zelfs. We speelden trouwens onze beste twee wedstrijden tegen RBC", lacht Boudzra. De Sint Anna Boys hielden RBC twee keer op een gelijk spel.

Omdat Boudzra merkte toch liever op een hoger niveau te willen spelen,  stapte hij over naar Rood-Wit W. Maar volgend seizoen is hij dus actief in het Atik Stadion. "Ik heb er veel zin. RBC is een voetballend elftal met uitstekende spelers, dat zag ik wel in de oefenwedstrijd die we met Rood-Wit tegen RBC speelden. Ik sta te trappelen om volgend seizoen te beginnen. Maar eerst wil ik met Rood-Wit in de Eerste Klasse blijven, in de hoop dat RBC promoveert."