Tom de Bonte naar RBC

08-03-2022

ROOSENDAAL - Voormalig jeugdspeler Tom de Bonte speelt volgend seizoen weer voor RBC. Na 15 jaar keert de voormalig jeugdspeler terug op het oude nest.

Sinds de winterstop speelt de 29-jarige aanvaller bij zaterdag derdeklasser Halsteren, nadat zijn in 2020 gestarte avontuur bij het Belgische Excelsior Essen - net zoals bij Karim Didi - vroegtijdig ten einde was gekomen.

De Bonte werd in 2003 gescout door RBC. "Ik was net begonnen met voetballen bij WVV'67 toen RBC mij er direct uit pikte. Ik heb uiteindelijk vier jaar bij RBC in de jeugdopleiding gespeeld: in de D2, de D1, de C2 en de C1. Mijn trainers in die periode waren Leon Buitenhuis, Daan Uithof, Jurriaan van Poelje en Frans Vermeulen. We speelden destijds op hoog niveau. Daarom wilde ik na RBC niet terug naar WVV'67, maar was Halsteren voor mij de minst slechte optie."

Bij Halsteren werd De Bonte van verdediger en middenvelder in Roosendaalse dienst omgeturnd tot een veel scorende aanvaller. En dat legde hem geen windeieren. Als eerstejaars A-junior mocht hij debuteren in het eerste elftal. Na drie seizoenen vertrok hij bij Halsteren en speelde vervolgens bij GOES, DOSKO en Kloetinge in Hoofd- en Eerste Klasse waarna hij in 2018 terugkeerde naar De Beek.

Volgend seizoen keert De Bonte dus terug bij RBC, niet als verdediger/middenvelder maar als aanvaller met een neusje voor de goal. "Ik vind het wel wat hebben om na 15 jaar weer voor RBC te gaan spelen. De club heeft ambities en dat is mooi."