Inhalen tegen JEKA in Nispen

08-03-2022

ROOSENDAAL - Morgen speelt RBC op het terrein van NSV in Nispen een inhaalwedstrijd uit de tiende speelronde. Het gaat om de op 20 februari afgelaste wedstrijd tegen JEKA. Die ging vanwege de hevige regenval toen niet door.

De oranjehemden gaan proberen om de uitstekend ingezette start van de tweede periode een vervolg te geven. Door drie achtereenvolgende overwinningen gaat RBC daarin aan kop. De oranjehemden hebben evenveel punten als Rijen, maar hebben dus nog deze inhaalwedstrijd tegoed. In de totaalstand staat RBC nog steeds op de derde plaats. Maar de achterstand op VOAB en TSC is inmiddels verkleind naar vier en twee punten. 

JEKA, oftewel Jeugdig Enthousiasme Kan Alles, vinden we terug op de elfde plaats. De ploeg van trainer Ivo van Moergestel kwam na de afgelasting tegen RBC nog maar een keer in het veld. Van WSC werd thuis met 3-4 verloren.

RBC en JEKA kwamen elkaar nog nooit eerder tegen in een competitie- of bekerwedstrijd. Twee seizoenen geleden oefenden beide ploegen tegen elkaar tijdens de voorbereiding op het seizoen 2019-2020. RBC, toen nog derdeklasser, won destijds in Roosendaal met 3-1. De gasten kwamen nog wel op voorsprong, maar nadat JEKA de gelijkmaker in eigen doel had gewerkt en Randy Elst en Anwar Tarfit namens RBC hadden gescoord, stapte RBC na afloop winnend van het veld.

De wedstrijd staat woensdag onder leiding van scheidsrechter Gidion Tunders uit Steenbergen. De toegang tot de wedstrijd is gratis.