RBC met wonderschone treffer Elst naar overwinning

06-03-2022

ROOSENDAAL - RBC heeft ook de derde competitiewedstrijd na de winterstop gewonnen. De Roosendalers hadden aan één doelpunt genoeg tegen Madese Boys. Randy Elst vuurde de bal na ruim een half uur spelen in de eerste helft vanaf een meter of twintig in de kruising, 1-0.

Het eerste elftal week op één positie af ten opzichte van vorige week donderdag tegen Bavel (2-4 winst). Anass el Gamali, die wel in de basis zou beginnen, moest verstek laten gaan. Zijn plek achterin werd overgenomen door Karim Didi, die een linie naar achteren schoof. Imran Echambit nam op zijn beurt de positie van Didi over op het middenveld. Voor de rest waren het dezelfde spelers als vorige week.

RBC opende sterk en kreeg twee goede kansen via Gerson Pisas (inzet werd gekeerd tot corner) en Giovanni Moerland, die zijn kopbal voorlangs zag gaan. Madese Boys trok zich na de openingsfase steeds meer terug op de eigen zestien. Het tempo was daardoor erg laag en kansen waren schaars. Moerland was met een individuele actie nog dichtbij, maar zijn inzet richting de kruising werd over getikt. Halverwege lag het duel even stil vanwege een kwetstuur bij de leidende arbiter. Na een half uur oponthoud werd het duel weer hervat.

Na ruim een half uur kwam RBC op voorsprong. Anwar Tarfit wist de geheel vrijstaande Elst te bereiken die met een prachtig bekeken schot de bal in de verre kruising schoot. Het was zijn eerste competitiegoal dit seizoen. Vlak daarna konden de bezoekers alweer op gelijke hoogte komen. Vanaf links kwam Madese Boys opzetten vanuit de counter, maar de inzet van dichtbij werd in het zijnet getikt.

In de tweede helft gebeurde er weinig. RBC kreeg weinig tot geen kansen. Voor het doel van Matthias Deleij waren enkele hachelijke situaties. Eenmaal kreeg Madese Boys een open kans, maar de kopbal van dichtbij was te zacht om Deleij te verontrusten. De ingevallen Tayeb Lakbir bracht twintig minuten voor tijd nieuw elan. Hij brak twee keer goed door op rechts, maar wist ook twee maal de geheel vrijstaande RBC'er niet te vinden. Eenmaal stond de keeper in de weg, de andere keer een verdediger.

Door de overwinning van RBC blijft het aansluiting houden met koploper VOAB en runner up TSC. De achterstand op VOAB is vier punten en op TSC twee punten. Aankomende woensdagavond komt de ploeg van trainer-coach Ruud Pennings alweer in actie. De Roosendaalse ploeg speelt dan op het terrein van NSV tegen JEKA. Het duel begint om 20:00 uur.

RBC - Madese Boys 1-0 (1-0)

Opstelling RBC:  Matthias Deleij; Lars de Voogd, Perry Bierkens, Karim Didi, Mitchell Schilperoord; Marwin Reuvers, Imran Echambit, Randy Elst; Giovanni Moerland, Gerson Pisas, Anwar Tarfit (Tayeb Lakbir)

Scoreverloop: 33' Randy Elst 1-0

Scheidsrechter: Sourish Ramcharam (Jimmy Beljaars)

Aantal toeschouwers: 266