Pupil van de Week: Toby de Bruijn

05-03-2022

ROOSENDAAL - Aankomende zondag staat na een lange corona- en carnavalperiode weer een thuiswedstrijd, in een hopelijk goed gevuld stadion, voor RBC op het programma. RBC speelt tegen het als nummer 12 geklasseerde Madese Boys. Pupil van de Week is dan Toby de Bruijn. We hopen dan ook dat Toby de boys goed op weg kan helpen en ze de drie punten in Roosendaal weten te houden!

Afgelopen woensdag na de training van zijn trainers Maikel en Birgit en een paar keurig gestopte penalty’s door Toby kon eindelijk het welbekende interview plaatsvinden.

Toby is tien jaar oud en zit in groep 7 op De Lodijke in Bergen op Zoom bij juf Mirella en juf Jeanette. Hij keept sinds vorig seizoen bij RBC. Zijn eerste seizoen keepte hij in de JO9 en dit seizoen keept hij in de JO11. Voordat hij naar RBC kwam, heeft Toby een seizoen gekeept bij FC Bergen. Door een oproep van de ouders van onze JO14-keeper Thomas, dat RBC op zoek was naar talentvolle keepers, is Toby bij RBC terecht gekomen. Dat hij bij RBC mocht komen is meteen het hoogtepunt van zijn nog prille carrière. Als hem gevraagd wordt naar zijn mooiste redding ooit, komt de twinkeling in zijn ogen te staan en vertelt trots dat, dat de redding tegen Halsteren was. Er werd een vrije trap mooi richting kruising geschoten, maar Toby bracht redding voor RBC.

Zijn favoriete speler is Messi en zijn favoriete keeper Terstegen. Het is dan ook niet verrassend dat zijn favoriete club in het buitenland Barcelona is. In Nederland is hij fan van Ajax. Hij hoopt daar ooit te mogen keepen. 

Naast keepen gamet Toby graag. Zijn favoriete spellen zijn FIFA en Fortnite. Zijn lievelingseten is friet met een frikandel. Toby heeft twee TAP-sponsoren die hem en daardoor RBC steunen: René Denie en Woninginspect.

Toby, wij wensen jou heel veel plezier morgen!