Nieuwe sponsor: Raaak Personeel

25-02-2022

ROOSENDAAL - RBC verwelkomt wederom een nieuwe onderneming in haar netwerk. Het is Raaak Personeel. Welkom bij het RBC Netwerk!

Ze zijn een groeiend uitzendbureau. In 2009 was er 1 vestiging in Alblasserdam. In 2020 10 vestigingen verspreid door Zuid-Holland, Noord-Brabant en Utrecht. En straks? Dat weet niemand. Maar het is wel de ambitie om in 2030 exact 30 vestigen te hebben door heel Nederland. En waar ze het meest trots op zijn? Afgelopen 10 jaar hebben ze meer dan 10.000 mensen aan fijner en beter passend werk in de buurt geholpen. Kortom: Raaak is de lokale werkexpert. Zij begeven zich voornamelijk in de branches techniek,logistiek, productie en (financieel) administratief!

Laura Kerstens, consultant: "wat Raaak doet? Uitzenden. Detacheren. Werving & selectie. Heel simpel: wij helpen mensen met het vinden van werk. De Raaakkracht start op uitzendbasis of op basis van werving en selectie. In het eerste geval gaat hij of zij eerst via ons werken, in het tweede geval kom diegene direct terecht bij de nieuwe werkgever. Leuk weetje: 70% van de mensen die wij bemiddelen krijgt uiteindelijk een vaste baan. Mooi, toch?"

Tim Rops, coordinator opleiden & mobiliteit: "Duurzaamheid is voor Raaak niet zomaar een modewoord. Het bieden van toekomstperspectief aan flexkrachten zit in ons DNA. Bij Raaak staat oprechte persoonlijke aandacht op één. Die visie vind je terug in de naam. De 3 A’s staan voor aandacht. Voor interne medewerkers, voor de klant én voor de flexkracht. Bestond de afdeling Opleiden en Mobiliteit twee jaar geleden nog uit één man, nu staat er een team van vijf collega’s die dag in dag uit bezig zijn met het zoeken van een duurzame baan voor kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt zoals statushouders, zij-instromers, bijstandsgerechtigde en baanveranderaars."

Binnen Raaak Personeel houd het team zich bezig met opleiden, mobiliteit en duurzame inzetbaarheid van RaaakKrachten. De arbeidsmarkt is op dit moment krap. Bedrijven hebben grote moeite met het vinden van personeel. Aan de andere kant zijn er jongeren die aan het begin staan van hun loopbaan, mensen die vastlopen in hun huidige baan, langdurig werklozen, statushouders die dolgraag aan de slag willen en 50+ers die van toegevoegde waarde kunnen zijn voor een werkgever.

Raaak Personeel levert maatwerk. Maatwerk voor jongeren (BBL-leerlingen) werkzoekenden, baanveranderaars én voor werkgevers. Door het bieden van loopbaanadvies, het werven van leer/werkplekken, zij-instroomtrajecten en het coachen en begeleiden van mensen naar een (andere) baan, slaat Raaak Personeel een brug tussen bedrijfsleven aan de ene kant, scholen, gemeenten en UWV aan de andere kant.