RBC ontvangt JEKA

16-02-2022

ROOSENDAAL - Komende zondag speelt RBC haar eerste competitie thuiswedstrijd van 2022. Tegenstander is dan JEKA, oorspronkelijk afkomstig uit Breda, maar sinds 2008 officieel residerend in Bavel.

RBC staat voor het eerst onder leiding van de nieuwe trainer Ruud Pennings. De oranjehemden gaan proberen om de uitstekend ingezette start tegen FC Tilburg een vervolg te geven. Ondanks de overwinning bleef de achterstand van RBC zeven punten op koploper VOAB en vier punten op achtervolger TSC. VOAB speelt thuis tegen stadgenoot Roosendaal, TSC gaat op bezoek bij Rijen.

Bij RBC is Riyad Khidar nog steeds geblesseerd. Die heeft nog last van zijn enkel. De blessure liep hij twee weken geleden op.

JEKA, oftewel Jeugdig Enthousiasme Kan Alles, vinden we terug op de negende plaats. De ploeg van trainer Ivo van Moergestel kwam in het nieuwe jaar nog niet in actie voor de competitie. Afgelopen zondag speelden de rood-wit-blauwen een oefenwedstrijd in en tegen zondag eersteklasser Berghem Sport en boekten daar een uitstekende 2-3 overwinning.

RBC en JEKA kwamen elkaar nog nooit eerder tegen in een competitie- of bekerwedstrijd. Twee seizoenen geleden oefenden beide ploegen tegen elkaar tijdens de voorbereiding op het seizoen 2019-2020. RBC, toen nog derdeklasser, won destijds in Roosendaal met 3-1. De gasten kwamen nog wel op voorsprong, maar nadat JEKA de gelijkmaker in eigen doel had gewerkt en Randy Elst en Anwar Tarfit namens RBC hadden gescoord, stapte RBC na afloop winnend van het veld.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Joost Bezemer uit Dordrecht. Wedstrijdtickets zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Atik Stadion bij toegangspoort 1. De prijs bedraagt € 5, voor kinderen t/m 12 jaar € 2,50. RBC SeizoenClubCard houders hebben gratis toegang. Parkeren op het terrein rondom het  stadion is gratis.