Wedstrijd tegen FC Dordrecht vol symboliek

01-07-2021

ROOSENDAAL - Aanstaande zaterdag speelt RBC een oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht, een herhaling van RBC's laatste wedstrijd in het betaald voetbal. De wedstrijd tegen FC Dordrecht staat voor RBC symbool voor een nieuwe sportieve toekomst, een nieuw begin dat wij samen met onze supporters en sponsoren willen inluiden. Daarom is de toegang tot het stadion en het parkeren voor deze wedstrijd gratis.

Op vrijdag 6 mei 2011 ontsnapte RBC op miraculeuze wijze aan degradatie uit de Jupiler League door met 3-2 te winnen van FC Dordrecht. RBC kwam in de 24e minuut op voorsprong. Pepijn Veerman scoorde de 1-0. Drie minuten later stond het alweer gelijk, via Renaldo Jongebloet. Vijf minuten na rust bracht Santy Hulst FC Dordrecht aan de leiding. Bij die stand zou RBC degraderen. Twee doelpunten van Melvin de Leeuw zorgden er uiteindelijk voor dat RBC alsnog aan het langste eind trok. Eerst scoorde hij in de 56e minuut met een mooi schot en vervolgens benutte hij vijf minuten later een penalty (klik hier voor de beelden). Door de overwinning degradeerde Almere City FC naar de Topklasse. Dat RBC niet degradeerde, mocht een klein wonder heten. De club kreeg immers in de week voor de wedstrijd nog drie punten in mindering omdat het de financiën niet op orde had.

Een maand later leidden die financiële problemen tot het faillissement. Maar na een jaar in coma herrees RBC en begon aan haar opmars vanuit de Vijfde Klasse. Inmiddels zijn we opgeklommen naar de Tweede Klasse, maar we willen meer! Samen met onze supporters en sponsoren gaan we voor een nog betere sportieve toekomst. Onder leiding van trainer-coach Robert Braber werd de selectie versterkt en zullen zij de strijd aangaan met de concurrentie. Afgelopen zaterdag hielden de oranjehemden tot een kwartier voor tijd nog gelijke tred met hoofdklasser Baronie. We zijn benieuwd wat RBC zaterdag gaat brengen tegen FC Dordrecht.

Voor de schapenkoppen is het de eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe trainer Michele Santoni. Hij heeft negen spelers met doorlopende contracten, acht spelers van Jong FC Dordrecht en een aantal geselecteerde stagespelers tot zijn beschikking.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter en oud RBC-speler Geert den Ouden. Hij speelde twee seizoenen in Roosendaal en maakte deel uit van de ploeg die in 2002 voor de tweede maal naar de Eredivisie promoveerde.

De aftrap in Stadion De Luiten is om 14:30 uur, maar vanaf 13:30 uur is er een leuk programma samengesteld. Zo wordt o.a. de nieuwe selectie van RBC gepresenteerd en is er nog een verrassende onthulling. Bezoekers dienen zich online te registreren door voorafgaand aan binnenkomst met een smartphone een QR-code te scannen; maar dat kan ook via onze website; klik daarvoor hier. Registreren via de website kan t/m vrijdag 2 juli 23:59 uur; u ontvangt daarna een toegangsbewijs per e-mail en kunt daarmee aantonen dat u al geregistreerd bent.

Alleen de Oost- en Zuid tribune zijn geopend voor publiek (vakken Ob t/m Of en Za t/m Zh). Blijf op de tribunes, op de promenade en bij de verkooppunten op anderhalve meter afstand van elkaar, tenzij u deel uitmaakt van hetzelfde huishouden. Indien iedereen zich aan bovengenoemde regels houdt, komen we daarna allemaal gezond weer thuis. RBC hoopt zaterdag op uw komst. Tot dan, tot ziens bij RBC !