RBC knalt er zeven in tegen Rood-Wit W

15-07-2021

SINT WILLEBRORD - RBC heeft vanavond een flinke uitslag neergezet op bezoek bij Rood-Wit W uit Sint Willebrord. De ploeg van trainer-coach Robert Braber won met 3-7 van de zondag eersteklasser.

Braber had voor vanavond opnieuw een waslijst aan afwezigen. Naast de geblesseerden Mitchell Schilperoord en Jaimy van der Weg kon hij ook niet beschikken over Matthias Deleij, Kenny van der Weg, Marwin Reuvers, Tayeb Lakbir, Imran Echambit, Flinn Assenberg en Abdelmojib Yachou. Daardoor verdedigde opnieuw de 16-jarige Niek de Beer het doel. Achterin stonden Remco van Oijen van de O23, Perry Bierkens, Marouane Hamdoune en Arif Akbas. Akbas keerde weer terug nadat hij een week stage liep bij FC Eindhoven. Op het middenveld was een plekje gereserveerd voor Karim Didi, die andermaal meedeed. Ditmaal werd hij als regisseur opgesteld voor de verdediging wat hij opnieuw fantastisch invulde. Daarnaast speelde ook Gerson Pisas in de eerste helft op het middenveld samen met Randy Elst. Voorin hadden Anwar Tarfit en Giovanni Moerland een plek op de flanken en in het midden stond Brian Kruf.

Al vroeg in de eerste helft werd duidelijk dat RBC enkele wedstrijden in de benen had en een hoog niveau aanslaat. Kruf was namelijk na de eerste minuten al dichtbij de openingstreffer toen zijn inzet door de keeper werd gekeerd. Daarna wist hij met een geweldige steekpass Pisas weg te sturen, die de keeper omspeelde en de 0-1 op het scorebord bracht. Daarna was het ook snel 0-2. Door een snelle aanval van RBC kwam de verdediging van de thuisploeg er niet meer uit en een speler van Rood-Wit W schoot de bal in eigen doel.

Tussendoor kreeg de thuisploeg ook twee kansen. Een bal werd over getikt door De Beer, even later had hij een sterk antwoord op een inzet van dichtbij die hij klemvast had. Rood-Wit W kwam daarna toch weer simpel in de wedstrijd, nadat RBC er op de vierkante centimeter probeerde uit te komen in het eigen strafschopgebied, waarna een aanvaller van Rood-Wit W de bal meenam en binnenschoot. Hierna was RBC weer wakker en eerst was het Elst die met een prachtige vrije trap in de verre hoek voor de 1-3 zorgde en daarna was het Kruf die voor de 1-4 zorgde met het hoofd na een goede voorzet van Pisas (zie foto). Tussen de twee goals was RBC al dichtbij doelpunten, want Hamdoune zijn kopbal ging rakelings over, Kruf kon na een goede voorzet van Tarfit de bal alleen schampen en Moerland zag zijn omhaal na een splijtende pass van Didi over gaan.

In de tweede helft wisselde Braber een aantal spelers en binnen een mum van tijd was het 3-4. Tussendoor schoot Moerland nog wel op de paal, maar na de twee goals van Rood-Wit W was RBC weer bij de les. Kruf werkte de 3-5 binnen na terugkoppen van Moerland, Pisas schoot tussen een wirwar aan benen in de verre hoek zijn tweede van de avond binnen en ook Imad Bouda el Koubai van O23 wist na een solo en een een-twee met Pisas zijn goal mee te pikken, 3-7.

Rood-Wit W - RBC 3-7 (1-4)

Opstelling RBC: Niek de Beer; Remco van Oijen (Gino Pieter), Perry Bierkens, Marouane Hamdoune (Anass el Gamali), Arif Akbas (Remco van Oijen); Karim Didi, Randy Elst (Anwar Tarfit), Gerson Pisas; Giovanni Moerland, Brian Kruf, Anwar Tarfit (Imad Bouda el Koubai)

Scoreverloop:14' Brian Kruf 0-1; 21' e.d. 0-2; 29' teg. 1-2; 34' Randy Elst 1-3; 43' Brian Kruf 1-4; 46' teg. 2-4; 48' teg. 3-4; 60' Brian Kruf 3-5; 69' Gerson Pisas 3-6; 76' Imad Bouda el Koubai 3-7