Arif Akbas tekent contract bij Sakaryaspor

08-09-2021

ADAPAZARI - Arif Akbas gaat RBC verlaten. Hij tekende vanavond een contract bij de Turkse profclub Sakaryaspor dat uitkomt in de 2e Lig, de derde hoogste divisie in Turkije.

Sakaryaspor komt uit Adapazari in het noordwesten van Turkije en speelt in het Yeni Sakarya Atatürkstadion wat een capaciteit heeft van 28.000 toeschouwers. De club won in 1988 de Turkse beker. In het toenmalige Europacup II-toernooi werd het in de achtste finales uitgeschakeld door Eintracht Frankfurt. Sinds 2007 speelt Sakaryaspor niet meer op het hoogste niveau.

Akbas wist tijdens zijn stageperiode bij de Tatangalar de clubleiding te overtuigen van zijn kwaliteiten. Zijn overgang van RBC naar Sakaryaspor is mogelijk omdat in Turkije de transferperiode vandaag pas sluit. Vanavond om 20:12 uur kwam de licentie in orde. Voor de oranjehemden is het late vertrek van Akbas uiteraard een verlies, maar het is vanzelfsprekend dat RBC hem deze stap gunt.

Voor de 20-jarige Akbas zou dit het derde seizoen bij de selectie worden. Twee seizoenen geleden werd de Turkse Belg door trainer-coach Koos Waslander vanuit JO19 doorgeschoven naar het 1e elftal. Akbas debuteerde op 27 oktober 2019 in de met 0-1 gewonnen uitwedstrijd bij SC Gastel.

Een blije Akbas schreef op Instagram vanuit Turkije: "Hierbij wil ik iedereen bedanken, de club, trainers, staf en supporters voor alles en al het steun dat jullie mij hebben gegeven." RBC wenst Arif Akbas heel veel plezier en succes bij zijn nieuwe club!