Pupil van de Week: Fabian Helmons

29-10-2021

ROOSENDAAL - Aankomende zondag staat de derby RBC - Cluzona op het programma. Dit zal een speciale wedstrijd zijn omdat RBC zal aantreden in een maatschappelijk tenue en voor Fabian speciaal omdat Cluzona zijn oude club is.

De razende reporter zocht woensdag na de training Fabian op om het welbekende interview af te nemen. Fabian is 10 jaar en woont in Wouw, samen met zijn ouders en jongere broertje Vigo, die bij RBC in de JO8 speelt. Hij zit op basisschool De Stappen bij maar liefst twee juffen, Yvonne en Lonneke, en meneer Jordy.

Fabian begon al op 4-jarige leeftijd met voetballen bij de dorpsclub Cluzona. Hij heeft eerst altijd gevoetbald dus de vraag waarom en wanneer ben je gaan keepen kon dus niet uitblijven. Fabian moest verplicht een keer keepen omdat er geen vaste keeper was. Dat beviel hem zo goed dat hij in 2019 begonnen is met keepen. Zijn talent is bij RBC meteen opgevallen en zo kwam hij in 2020 in de JO10 bij RBC terecht.

Dit seizoen speelt hij in de JO11-1 onder leiding van de trainers Maikel en Birgit. Hij heeft het erg naar zijn zin en ze winnen veel wedstrijden. De overstap naar RBC is voor Fabian dan ook het hoogtepunt van zijn carrière, samen met de kampioenschappen die hij met zijn team beleefde bij Cluzona. Zijn voorbeelden zijn Neuer en Bijlow. We konden dus ook al meteen invullen wat zijn favoriete club in Nederland is: Feyenoord! In het buitenland vindt hij Chelsea de beste club.

Naast voetballen speelt Fabian graag buiten of spreekt af met zijn vrienden. Ook de PlayStation is favoriet en dan wel de spellen FIFA en Fortnite. Zijn lievelingseten is boerenkool met worst en friet. Zijn toekomst ziet hij voor zich als profkeeper bij Feyenoord of PSV.

Als we gaan kletsen over aankomende zondag is Fabian heel stellig over de uitslag: RBC gaat winnen en wel met 2-1 of 2-0. Hij weet ook al te vertellen welke goede spelers van Cluzona niet aanwezig zijn zondag, dus Robert voor tips zondag, klets even met pupil Fabian...

Fabian, bedankt voor het gezellige interview en geniet van de wedstrijd zondag!