RBC met grote zege door naar tweede ronde beker

10-11-2021

NISPEN - RBC heeft de tweede ronde bereikt van de districtsbeker. De Roosendaalse ploeg won met 7-0 van RCD uit Dordrecht. De Roosendalers konden niet in het eigen Atik Stadion spelen, vanwege het ontbreken van de juiste lichtinstallatie. Daardoor moest RBC uitwijken naar NSV in Nispen, maar dat had totaal geen negatief effect op de ploeg.

Zoals beloofd zou trainer-coach Robert Braber met een sterke selectie aantreden tegen de zondag derdeklasser. In het doel begon Matthias Deleij en de achterhoede was op Kenny van der Weg na hetzelfde als afgelopen weekend. Alleen Marouane Hamdoune begon nu als linksback. Op het middenveld was er een plekje gereserveerd voor Tayeb Lakbir op tien, omdat Randy Elst een wedstrijd schorsting uitzat. Marwin Reuvers en Lars de Voogd begonnen eveneens op het middenveld. De aanval bestond uit Giovanni Moerland, Jaimy van der Weg en Gerson Pisas.

RBC startte sterk en kwam ook snel op voorsprong. Na een hoekschop zag Jaimy van der Weg zijn inzet via een verdediger het doel in belanden. Daarvoor schoot Moerland uit de tweede lijn voorlangs. Na de openingstreffer nam de Roosendaalse ploeg wat gas terug en RCD kreeg een kans op de gelijkmaker, maar de kopgoal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Vlak daarna leek een fout RBC wel fataal te worden, maar Deleij redde knap een op een. In de hoekschop daarna verdubbelde RBC de score. Moerland's hoekschop hoefde door Jaimy van der Weg alleen maar uit stilstand binnen geknikt te worden, en dat deed de aanvalsleider ook, 2-0. Voor rust werd het ook nog 3-0 toen Moerland een penalty benutte, na een overtreding op Gerson Pisas in het strafschopgebied.

In de tweede helft paste Braber enkele wissels toe. Zo kwamen Brian Kruf, Abdelmojib Yachou en RBC O23-speler Aïmane Amia in het veld. Vóór de wissels bracht RBC de stand nog naar 4-0 via opnieuw Jaimy van der Weg. Daarna nam Kruf het stokje over. Een goede pass van Lars de Voogd werd beloond met een doelpunt van RBC's nummer negen. De zesde treffer was voor de ingevallen Mo Idrissi. Anass el Gamali stoomde op vanuit de achterhoede, passte vervolgens richting Idrissi die met een prachtige lob in de verre bovenhoek zijn doelpuntje meepikte. In de slotfase werd het ook nog 7-0 toen Kruf andermaal een op een kwam en opnieuw een doelpunt kon bijschrijven.

Door de 7-0 overwinning bekert RBC door in het toernooi. Zondag komt nog een groot aantal teams in actie in de tweede ronde, waarna de loting zal volgen.

RBC - RCD 7-0 (3-0)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Mitchell Schilperoord, Perry Bierkens, Anass el Gamali, Marouane Hamdoune (Kenny van der Weg); Marwin Reuvers (Abdelmojib Yachou), Lars de Voogd, Tayeb Lakbir (Mo Idrissi); Gerson Pisas, Jaimy van der Weg (Brian Kruf), Giovanni Moerland (Aïmane Amia)

Scoreverloop: 10' Jaimy van der Weg 1-0; 33' Jaimy van der Weg 2-0; 35' Giovanni Moerland 3-0; 59' Jaimy van der Weg 4-0; 77' Brian Kruf 5-0; 79' Mo Idrissi 6-0; 86' Brian Kruf 7-0

Scheidsrechter: Albert Bruggeman