Inspraakbijeenkomst motie Kees Vermunt

09-12-2021

ROOSENDAAL - Vanavond was er een inspraakbijeenkomst in de raadzaal van het Raadhuis. Daar werd onder andere de eigenstandige motie 'Eerbetoon aan Kees Vermunt' behandeld.

In deze motie van VLP, VVD, Roosendaalse Lijst, PvdA en Wezenbeek wordt de gemeenteraad gevraagd het college de opdracht te geven om op de plaats van ons oude Stadion de Luiten, in het huidige Luitenpark, een veld te realiseren met een sportieve functie en dit veld de naam te laten dragen van Kees Vermunt, het clubicoon van RBC. Zij zijn van mening dat Kees Vermunt door zijn sportieve prestaties in het verleden een ware ambassadeur voor de gemeente Roosendaal is gebleken en voor de wijk Kalsdonk in het bijzonder. Door het veld naar hem te vernoemen zal Roosendaal de geschiedenis die Kees Vermunt heeft geschreven voor altijd herinneren.

Om de raadsleden informatie te verstrekken bij hun meningsvorm over deze motie verschenen er vier insprekers voor de gemeenteraad: Eric Konings en Floyd Aanen van Podcast de Luiten, de initiatiefnemers voor de motie, RBC-voorzitter Ger Deleij en Arthur Verbraak, voorzitter van de supportersvereniging. Zij lieten voor de gemeenteraad hun liefde voor Kees Vermunt horen en vertelden waarom een eerbetoon aan Kees Vermunt op de plek van het oude stadion op zijn plek zou zijn. 

Zo vertelde bijvoorbeeld Arthur Verbraak (zie foto) dat Johan Cruijff daarboven nu eindelijk met iemand kon praten die net zoveel verstand van voetbal had als hijzelf. En dat het dus logisch was dat onze stad naast een Johan Cruijff court dan toch zeker een Kees Vermunt veld verdiende in diens geboortewijk Kalsdonk. Op vragen vanuit de raad zei voorzitter Deleij toe dat RBC bereid was bij te dragen aan het organiseren van activiteiten op het toekomstige veld.

Na een aantal vervelende dagen was het voor de vertegenwoordigers van RBC een mooie gelegenheid om de gemeenteraad te laten zien waar RBC daadwerkelijk voor staat: een voetbalclub met ambitie die trots is op haar historie. Zonder historie geen toekomst!