Randy Elst en Anwar Tarfit blijven RBC trouw

07-03-2021

 

ROOSENDAAL - Randy Elst en Anwar Tarfit spelen ook volgend seizoen in het Herstaco Stadion. De twee 26-jarige RBC'ers gaan dan aan hun vijfde en zesde seizoen in de selectie van de oranjehemden beginnen.

"Ik wilde sowieso blijven", zegt Elst. "RBC is gewoon mijn club. Ik heb het grootste deel van mijn jeugd hier gespeeld. Mijn terugkeer vier jaar geleden voelde dan ook als thuiskomen." Ook voor Tarfit, die met RBC vanuit de Vierde Klasse opklom naar het huidige niveau, was vertrek geen optie: "Ik voel dat er bij RBC nog mooie dingen staan te gebeuren."

Beide spelers hebben inmiddels uitvoerig gesproken met de nieuwe trainer Robert Braber. 'Die past echt bij RBC", aldus Elst. "Hij wil op een duidelijke en gestructureerde wijze een bijdrage gaan leveren om de club hogerop te brengen." Tarfit denkt dat niet veel mensen de naam van Robert Braber hadden verwacht, "maar ik vind het een goede zet van de club. Braber is natuurlijk iemand die zich kost wat kost wil gaan bewijzen en daar gaat RBC van profiteren, zeker weten." "En dat geldt ook andersom", zegt Elst: "Wij als groep gaan hem daarbij helpen, wij moeten tenslotte op het veld uitvoeren wat de coach wil. We gaan het samen doen."

De komst van Perry Bierkens en Giovanni Moerland juichen de RBC'ers toe. Tarfit, die al twee keer clubtopscorer werd, vindt het logisch dat RBC steeds aantrekkelijker wordt voor goede spelers uit stad en regio: "We zijn inmiddels tweedeklasser, RBC heeft uitstekende faciliteiten, is een club van naam en er zijn goede mogelijkheden om de selectie verder te versterken."

De mannen kunnen niet wachten tot er weer echt gevoetbald kan worden. "Elke zondag naar het bos is leuk hoor," aldus Elst, "maar het gaat nu wel erg lang duren allemaal. Maar ja, je moet wat." Tarfit hoopt dat er dit seizoen nog gespeeld kan worden voor de Regio cup, maar is er niet zeker van: "Als je ziet dat de besmettingscijfers maar niet echt willen dalen, moet ik het allemaal nog zien." Ook Elst hoopt op nog een paar leuke wedstrijden: "Al is het alleen maar om iedereen weer lekker in het stadion te zien, supporters op de tribune, even niet meer naar het bos op zondag!"