Na 48 jaar weer in Tweede Klasse

18-09-2020

 

ROOSENDAAL - Na de promotie van het afgelopen seizoen trapt RBC na 48 jaar weer af in de Tweede Klasse. De oranjehemden openen de competitie in het eigen Herstaco Stadion tegen het eveneens uit de Derde Klasse gepromoveerde Bavel.

Bavel kwamen we 48 jaar geleden ook al tegen in de Tweede Klasse. Na het opheffen van de Tweede Divisie in 1971 werd RBC door de KNVB gedwongen terug te keren naar het amateurvoetbal en veroordeeld tot een herstart in de Tweede Klasse. De oranje-witten waren daarin echter ongenaakbaar. Op 23 april 1972 kon RBC tegen Bavel de titel pakken. Dat gebeurde. RBC won op De Luiten met 1-0 door een goal van Louis Verstraaten (zie foto rechtsonder).

Aan het laatste duel met Bavel heeft RBC echter minder goede herinneringen. Op 5 juni 2016 kwam Bavel naar het Herstaco Stadion om in de tweede finalewedstrijd voor promotie/degradatie een 1-0 voorsprong te verdedigen (zie foto linksonder). RBC kwam op 1-0, maar moest tandenknarsend toekijken hoe Bavel in de 88e minuut de gelijkmaker produceerde, waardoor RBC in de Vierde Klasse bleef.

Ook voor de Baviaonen is het 46 jaar geleden dat in de Tweede Klasse werd gespeeld. Vorig seizoen beëindigden de groen-witten de competitie in Zondag 3B met 2 punten voorsprong op Gilze. Reden voor de KNVB om het door Bavel ingediende verzoek om promotie in te willigen.

In tegenstelling tot RBC wist Bavel zich wel te plaatsen voor de tweede ronde van de districtsbeker. De ploeg van trainer Coen Rijppaert wist in Tilburg eersteklasser Sarto op een 4-4 gelijkspel te houden. Dat bleek door een beter doelsaldo voldoende voor kwalificatie.

Bij RBC ontbreekt Anwar Tarfit, die nog twee wedstrijden schorsing moet uitzitten vanwege zijn rode kaart in de wedstrijd tegen SC Gastel vorig seizoen. Daarentegen is er weer wel de terugkeer van Issam Dahmani. Zijn schorsing na zijn tweede gele kaart tegen Oranje Wit zit er op.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Arno Mathon uit Oosterhout.

De poorten van het Herstaco Stadion gaan open om 13:15 uur. Uiteraard dient iedereen zich weer online te registreren in verband met de corona-maatregelen. Dat kan via de aanwezige QR-codes in het stadion of via de website van RBC. Wedstrijdtickets voor de Oost- en Zuidtribune zijn voor € 3 verkrijgbaar aan de stadionkassa. RBC SeizoenClubCard houders hebben gratis toegang. Tot zondag, tot ziens bij RBC !