Koplopers kruisen degens

03-09-2020

 

ROOSENDAAL - Aanstaande zaterdag staat er al een heuse topper op het programma van het districtsbekertoernooi. Dan kruisen RBC en zaterdag eersteklasser Oranje Wit uit Dordrecht, de beide koplopers van poule 1 06, de degens met elkaar in het Herstaco Stadion.

Beide ploegen wisten allebei hun eerste poulewedstrijd met 2-1 te winnen. Oranje Wit versloeg SSV'65 en RBC deed dat bij Wilhelmina'26. Omdat de eerste twee ploegen zich plaatsen voor de tweede ronde zit de winnaar van het komende duel al zeker in de koker voor de loting hiervoor.

RBC heeft nog een appeltje met Oranje Wit te schillen. Het laatste duel wat de Roosendaalse oranjehemden speelden voordat corona het seizoen 2019-2020 vroegtijdig beëindigde, was een oefenwedstrijd tegen Oranje Wit. RBC verloor met maar liefst 5-1. De Roosendaalse ploeg kon het in de eerste helft nog bijbenen, maar in de tweede helft had RBC weinig in te brengen. Uiteraard gaan de mannen van trainer-coach Koos Waslander er alles aan doen om deze keer een beter resultaat neer te zetten. Dat moet dan wel gebeuren zonder aanvoerder Carlos Ramos, die vanwege zijn rode kaart na afloop van de wedstrijd tegen Wilhelmina'26, automatisch is geschorst.

Oranje Wit, dat onze oude naam uit het seizoen 1919-1920 draagt, speelt na een eenmalig verblijf in de Hoofdklasse al weer voor het zevende seizoen in de Eerste Klasse. Vorig seizoen vochten de Dordtenaren wel tegen degradatie, maar bleven gespaard door het besluit van de KNVB om geen promotie en degradatie toe te passen na het staken van de competitie. Afgelopen dinsdag speelde Oranje Wit een oefenwedstrijd tegen derde divisionist Unitas en verloor met 3-0.

Scheidsrechter Francisco Alvarez uit Zwijndrecht fluit om 17:00 uur voor het beginsignaal. Hij wordt geassisteerd door de assistent scheidsrechters Bert Haak (Oranje Wit) en Willem Haak (RBC). De toegang is gratis. Bezoekers dienen zich bij de ingang wel te registreren in het kader van de genomen corona maatregelen. Het volledige corona protocol vindt u hier.