RBC versterkt zich met Issam Dahmani

11-06-2020

 

ROOSENDAAL - RBC heeft zich versterkt met Issam Dahmani. De 23-jarige Roosendaler verruilt komend seizoen het oranje shirt van SC Kruisland voor dat van RBC.

Dahmani was een echte pleintjesvoetballer en begon daarom pas op 16-jarige leeftijd aan clubvoetbal. Bij Alliance debuteerde hij in het 1e elftal, maar brak daar niet echt door. In 2015 haalde Mounir el Fahmi hem naar SC Kruisland en daar kreeg hij vertrouwen. Hij veroverde als centrale verdediger een basisplek en groeide uit tot sterkhouder bij de tweedeklasser. Dat leverde hem belangstelling op uit België en na twee seizoenen vertrok hij naar Merksplas SK dat uitkwam in de Tweede Provinciale. Een jaar later was hij echter alweer terug in Kruisland. Maar na wederom twee seizoenen in Kruislandse dienst vond Dahmani het tijd voor iets anders. En dat werd RBC: "Ik vind het leuk dat ik nu net als mijn broertje ook bij RBC ga spelen. Rida speelt al twee jaar bij RBC in de jeugd."

Naast veldvoetballer is Dahmani ook een uitstekende zaalvoetballer. Hij speelt in België futsal op het allerhoogste niveau bij Real Noorderwijk. En hij haalde Jong Oranje en was daar zelfs aanvoerder. Dahmani is al een paar keer opgeroepen voor trainingsstages bij het grote Oranje, maar heeft daar nog niet zijn debuut gemaakt. De combinatie veldvoetbal/zaalvoetbal vindt Dahmani geen enkel probleem: "Ik combineer beiden al jaren en dat gaat me zonder problemen af. Ik weet precies wat ik voor allebei moet doen en laten." Dat Dahmani volgend seizoen met RBC waarschijnlijk zijn oude club SC Kruisland treft, vindt hij hartstikke leuk, "maar ook weer niet heel speciaal of zo. Het is een gewone strijd tussen mijn oude en nieuwe club. Maar ik wil dan natuurlijk wel winnen van mijn oude ploeggenoten", lacht de verdediger.

Terwijl Issam Dahmani SC Kruisland verruilt voor RBC, bewandelt Mo Azaimi de omgekeerde weg. Na twee seizoenen in het Herstaco Stadion heeft hij aangegeven terug te willen keren naar zijn oude club. RBC bedankt Mo voor zijn inzet voor de oranjehemden en wenst hem veel succes bij SC Kruisland.  (Foto: Pix4Profs/ Gino van Outheus)