Bestuur wil fusie met Halsteren

04-04-2020

 

ROOSENDAAL - Het bestuur van RBC heeft in een mail naar de leden kenbaar gemaakt dat zij voor de toekomst een fusie met Halsteren de beste optie vindt. Een fusie biedt in financieel en sportief opzicht het beste perspectief op sponsoren, medewerking van de aandeelhouders in het stadion, voetballen op hoog niveau en financiële zekerheid. De naam van de fusieclub zou RBC-Halsteren moeten worden, de clubkleuren oranje-geel-zwart met op het shirt de logo's van beide clubs.

Tijdens de laatste buitengewone ledenvergadering heeft het bestuur van de leden mandaat gekregen om met Halsteren te gaan praten over een mogelijkheid om te komen tot een samenwerking dan wel een fusie. De leden stelden daarbij als randvoorwaarden dat de clubkleuren, het logo en de naam RBC behouden moesten blijven. Daarnaast kreeg het bestuur de opdracht mee om onderzoek te doen naar het zelfstandig voortzetten van RBC, het zogenaamde plan B.

Onder de huidige omstandigheden (coronavirus, de daarop volgende economische crisis alsmede het feit dat RBC mede door het besluit van de KNVB in de Derde Klasse blijft) acht het bestuur het zelfstandig voortbestaan van RBC niet realistisch meer.

Sinds de laatste buitengewone ledenvergadering zijn een aantal werkgroepen aan de slag gegaan. De besprekingen bevinden zich in een slotfase, waarbij er nu met name gekeken wordt naar het budget voor seizoen 2020-2021 en daarna. De voorstellen die momenteel op tafel liggen, naast die van de naam, clubkleuren en logo's, zijn:

  • het 1e zondagteam van RBC-Halsteren gaat uitkomen in de Hoofdklasse en de thuiswedstrijden afwerken in het Herstaco Stadion;
  • de Voetbal Academie van JO8 t/m JO16 gaat spelen in het Herstaco Stadion, vanaf JO17 in Halsteren;
  • er komt een JO23;
  • er komt een nieuwe contributieregeling

Het is de intentie om de fusie al in te laten gaan met ingang van het nieuwe seizoen. Het is wel zo dat financieel nog niet alles in kannen en kruiken is, maar het bestuur verwacht wel dat men daar uit gaat komen.

Het is uiteindelijk aan de leden om te beslissen of zij akkoord willen gaan met bovengenoemde plannen. Hiertoe zal een buitengewone ledenvergadering worden uitgeschreven. Wanneer deze gehouden gaat worden is door het corona-virus nog niet in te schatten. Vooralsnog is de uiterste datum, dat een fusie voor komend seizoen bij de KNVB aangemeld moet worden, 1 juni.