RBC-supporters starten actie

24-03-2020

 

ROOSENDAAL - RBC-supporters zijn gisteren een actie opgestart om RBC financieel te ondersteunen nu er mogelijk door de regeringsmaatregelen vanwege de Corona-crisis geen voetbalwedstrijden meer mogen worden gespeeld. De fans roepen elkaar op RBC te compenseren voor gederfde inkomsten.

Initiatiefnemer Erik Konings startte de actie op Twitter. Het is de bedoeling dat supporters berekenen wat ze per thuiswedstrijd uitgeven in het supporterscafé en dat vermenigvuldigen met vier, aangezien er mogelijk vier thuiswedstrijden van het programma geschrapt worden. Dit bedrag maken de fans over naar de rekening van RBC (NL 45 RABO 0167921959 t.n.v. RBC) en posten een screenshot van hun afschrijving op Twitter. Tenslotte nomineren ze een andere RBC-supporter hetzelfde te doen. "Gezondheid is uiteraard het belangrijkst, maar voor veel mensen is RBC een belangrijke bijzaak,"aldus Konings. "Door de opschorting van de competitie loopt de club een hoop broodnodige inkomsten mis en op deze manier proberen we deze last samen te dragen."

De actie hoeft natuurlijk niet beperkt te blijven tot Twitter. Ook via Facebook en Instagram kan worden meegedaan. En er zijn zelfs supporters die doneren zonder dat ze op sociale media zitten. 

RBC waardeert de spontane actie van haar supporters ten zeerste en is enorm dankbaar voor elke donatie die gedaan wordt of gedaan gaat worden. Uit deze spontane actie blijkt maar weer eens dat de RBC-supporters het hart nog steeds op de goede plaats hebben voor de club. RBC leeft!