Pupil van de Week: Alex Glerum

07-02-2020


ROOSENDAAL - Aanstaande zondag staat de topper tegen SC Gastel op het programma. SC Gastel staat op dit moment eerste op doelsaldo, dus bij winst zal RBC alleen aan kop gaan. Alex Glerum, de spits van JO11, is Pupil van de Week en zal de RBC-selectie aan gaan moedigen.

Alex is 10 jaar en woont samen met zijn papa, mama en twee zussen in Zevenbergen. Hij zit in groep 6 van De Toren en heeft maar liefst drie juffen en een meneer.
Vorig jaar januari is hij mee gaan trainen bij RBC en sinds dit seizoen speelt hij in de spits bij JO11.

Alex voetbalt al sinds zijn vierde jaar. Hij is begonnen bij de mini´s van Virtus en heeft daar gevoetbald tot zijn overstap naar RBC. Zijn grote voorbeeld is Kylian Mbappé van Paris Saint Germain. Dit is ook meteen zijn favoriete voetbalclub. Alex hoopt ooit zo goed te worden als Mbappé.

Zijn hoogtepunt maakte hij al een aantal jaar geleden mee. Het was namelijk bij de mini´s van Virtus waar hij ooit zijn eerste doelpunt scoorde. Hij pakte de bal af, liep richting goaltje en schoot hard binnen. Als kleine jongen had hij al een hard schot. 

Naast voetballen speelt Alex graag buiten en gamet hij graag. FIFA, PES, Minecraft en Fortnite zijn favoriet.

Zijn lievelingseten is een broodje hamburger en friet. Voor de wedstrijden eet Alex altijd brood of cornflakes. Daar voetbalt hij het best op.

De talenten adoptieplan sponsor van Alex is Edward Nodzak. Alex wil graag zijn opa uit Polen bedanken voor deze sponsoring.

Heel veel plezier zondag Alex!