Pupil van de Week: Elijah Ikpia

02-10-2019

 

ROOSENDAAL - Aanstaande zondag staat er een thuiswedstrijd voor RBC op het programma tegen STEEN. De razende reporter mocht na afloop van de spannende, gewonnen wedstrijd van RBC JO11 tegen JEKA JO11-1 in gesprek met de volgende Pupil van de Week: Elijah Ikpia.

Elijah is 10 jaar en woont samen met zijn papa, mama, grote broers Miguel (bij RBC gevoetbald) en Mathyas (voetbalt bij RBC in de JO17) en zusje Jessamyn, die ook een aardig balletje kan trappen, in Roosendaal. Elijah, bij RBC ook wel Eli genoemd, zit op De Klaverweide in Roosendaal bij meneer Stef in groep 7.

Eli voetbalt al sinds 2016 bij RBC, waar hij in de JO8 begon. Daarvoor was Eli echter al als 5-jarig voetballertje te zien bij BSC. In het seizoen 2018-2019 is hij voor een half seizoen terug gegaan naar BSC maar in januari 2019 keerde hij gelukkig terug bij RBC JO10-1.

Eli is een talentvolle spits die zowel links- als rechtsbenig goed uit de voeten kan. Hij is een plaag voor de verdediging van de tegenstanders, altijd gedreven, doelgericht en maar 1 doel en dat is winnen! Zijn grote voorbeelden zijn dan ook niemand minder dan Kylian Mbappé en Jadon Sancho. De favoriete clubs zijn Feyenoord en Liverpool. Hij gaat graag met zijn grote broer een wedstrijd bekijken in De Kuip. Toen Eli in de JO9 zelf een toernooi mocht voetballen in De Kuip was dat dan toch ook wel het hoogtepunt uit zijn prille carrière.

Als ik vraag naar zijn allermooiste doelpunt ooit, hoeft hij niet lang na te denken. Dat was bij een wedstrijd van BSC JO10 tegen SC ´t Zand. Elijah kreeg de bal ter hoogte van de middellijn aangespeeld, bedacht zich geen moment en schoot de bal met links en een curve zo het doel in!

Naast voetballen speelt hij graag op de Playstation met zijn vrienden, speelt hij graag buiten en spreekt af met vriendjes. Zijn lievelingseten is soep, friet en fufu maar voor de wedstrijd eet hij graag brood of yoghurt met cruesli en banaan, dan speelt hij zijn beste wedstrijden..

Eli, heel veel plezier als Pupil van de Week en zorg dat de 'grote' mannen de 3 punten in Roosendaal houden.