RBC naar titelkandidaat Zundert

27-09-2019

 

ROOSENDAAL - De eerste competitie uitwedstrijd voor RBC is meteen een pittige. Titelkandidaat Zundert is zondag de opponent.

Zundert speelde vorig seizoen nog in de Tweede Klasse, maar degradeerde door in de finale van de nacompetitie te verliezen van TSC. Ondanks het vertrek van een aantal spelers worden de rood-zwarten door kenners van het regionale voetbal toch zeker als een kanshebber voor de titel beschouwd. De ploeg van de nieuwe trainer Jack Sweres maakte afgelopen zaterdag echter een valse start door met 2-1 te verliezen bij buurman Schijf. Die nederlaag zal Zundert tegen RBC uiteraard proberen recht te zetten.

RBC tankte afgelopen zondag tegen MOC'17 bijzonder veel vertrouwen. Met vooral in de tweede helft subliem aanvalspel werd de verdediging van de Bergenaren uiteen gereten, waarna de teller uiteindelijk op zeven bleef steken. Verwacht mag worden dat de oranjehemden komende zondag tegen Zundert een sterkere tegenstander zullen treffen. Voor de Roosendalers is het niet te hopen dat de krachtsverhoudingen hetzelfde zijn als tijdens de vorige en enige keer dat RBC voor de competitie in Zundert aantrad. Op 27 oktober 2013, toen beide clubs nog in de Vierde Klasse speelden, ging RBC op die herfstige zondagmiddag met maar liefst 4-0 onderuit.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Daniël Drost uit Tilburg. De aftrap op Sportpark De Wildert is om 14:30 uur.