RBC steunt buitenlandse projecten

15-05-2020

 

ROOSENDAAL - Al sinds jaren is RBC geworteld in de Roosendaalse samenleving, maar ook daarbuiten. Al jaren steunt de club diverse buitenlandse projecten, zelfs op andere continenten. Niet meer gebruikte kleding en materialen gaan naar landen waar de voetbalsport een impuls kan gebruiken. RBC draagt gaarne haar steentje bij om de jeugd daar sportief op weg te helpen.

Onder impulsen van de supportersvereniging van RBC sloegen RBC en NAC eind vorige eeuw de handen ineen om met behulp van een sponsor goederen naar Suriname te verschepen. Later zou ook via voormalig RBC-speler Arjan Ebbinge N.E.C. uit Nijmegen een behoorlijk kledingpakket aanbieden voor het goede doel. Ook de Stichting Vrienden van Suriname werkte onder impulsen van oud KNVB-competitieleider Wil van Rhee mee en verscheepte leermiddelen en computers naar scholen in Suriname.

Kort na de doorstart is RBC weer begonnen met het ondersteunen van dit soort goede doelen. Uiteraard staat Suriname weer op de lijst. Ook nu zorgde de supportersvereniging van RBC weer voor de nodige impulsen door samen met de Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. een speel- en mediatheek op te zetten voor de Julius Lobatoschool in Paramaribo. Eind vorig seizoen mocht de Stichting Gift4achild een groot aantal RBC-tenue's en -kledingstraining ontvangen en ook werden projecten in Gambia rijkelijk bedeeld met het RBC-oranje en -blauw.  Ook is er eind vorig seizoen weer kleding verscheept naar Suriname en ook de jeugd op Kaapverdië gaat trainen in RBC-kleding. Op deze manier laat RBC zien haar internationale sociale betrokkenheid zeer serieus te nemen. Op de foto's diverse teams in Suriname, Gambia en Kaapverdië, poserend in hun onlangs ontvangen RBC-kleding.