RBC moeizaam langs DEVO

08-09-2019

BOSSCHENHOOFD - RBC heeft het tweede duel in de groepsfase van de districtsbeker gewonnen. Op bezoek bij vijfdeklasser DEVO werd het 1-3. Makkelijk ging het allemaal niet. Vooral de verdediging blijft een zorgenkindje. Aanvallend stond het vizier ook lange tijd niet op scherp. Via een strafschop moest de Roosendaalse ploeg op voorsprong komen.

Bij RBC begon Gregory Noordzee in de punt, ook Gino Pieter (zie foto) had een basisplek. Anwar Tarfit en Bilal Dadi begonnen vanaf de bank. Matthias Deleij verdedigde het doel weer.

RBC was in een regenachtig Bosschenhoofd voetballend de betere van de twee, maar de thuisploeg legde een enorme wilskracht op de mat wat zich vertaalde in een aantal goede counters. De verdediging van RBC was allesbehalve van beton. In de tweede helft werd dat - ook door de wisselingen - er niet beter op. Een van die counters leverde een makkelijk gegeven strafschop op. Aboubacar Coulibaly was in een duel met zijn directe tegenstander, die bij het afnemen van de bal naar de grond ging. De leidende arbiter wees naar de stip. Geklaag leidde een gele prent op bij aanvoerder Carlos Ramos. De strafschop ging er via de onderkant van de lat in.
RBC kreeg weinig uitgespeelde kansen in de eerste helft. Jari Rommens was er een aantal keer dichtbij, maar de keeper van DEVO wist deze telkens te pareren. Aan de andere kant leek DEVO op 2-0 te komen, maar wegens buitenspel werd het doelpunt afgekeurd. In de rust zette trainer-coach Koos Waslander het een en ander om. Tarfit en Dadi kwamen in het veld, waardoor er meer loopvermogen voorin kwam, wat nodig was om de muur te doorbreken.

Bij het eerste bal contact schoot Tarfit meteen op de paal. RBC reeg gedurende de tweede helft de kansen aaneen, maar enkele 100% kansen werden niet verzilverd. Rommens was het uiteindelijk die letterlijk de bal in het doel liep. Daarna schoot Tarfit een toegekende strafschop in, na een overtreding op Yoran de Bruin. Daarna vond Dadi de doelman op zijn weg, evenals Randy Elst die alleen voor de doelman verscheen. Rommens schoot van dichtbij hoog over, na een goede actie en Dadi schoot geheel in vrijstaande positie recht op de keeper af na een goede actie van Elst. Tussendoor werd er vanuit de tweede lijn nog een aantal keer gevuurd, zonder resultaat.

De achterhoede bleef gedurende de tweede helft wel kraken. De laatste linie was veelal ruim over de middenlijn te vinden en er ontstonden vaak enorme gaten. Van een gecoördineerde verdediging leek geen sprake. DEVO ontbeerde het echter aan kwaliteit voorin om dat uit te laten betalen in een doelpunt, wat Prinsenland vorige week wel lukte. Vlak voor tijd schoot Pieter nog de 1-3 binnen.

Volgende week speelt RBC haar laatste bekerduel, alvorens de competitie gaat beginnen. Dan gaat het op bezoek bij NSV. De Roosendalers kunnen een tegenstander verwachten die een soortgelijk spel op de mat gaat leggen. (Foto: Arthur Verbraak)

DEVO - RBC 1-3 (1-0)

Opstelling RBC:  Matthias Deleij; Aboubacar Coulibaly (Anass el Gamali), Carlos Ramos, Gino Pieter, Yorben Bus; Gino de Klerk, Mujib Yaqoubi (Bilal Dadi), Randy Elst; Jari Rommens, Greg Noordzee (Anwar Tarfit), Yoran de Bruin

Scoreverloop: 26' Suraj Ramkhelawan 1-0; 68' Jari Rommens 1-1; 73' Anwar Tarfir 1-2; 90' Gino Pieter 1-3

Scheidsrechter: Ton Verkoeijen