Nacompetitie van start

29-05-2019

 

ROOSENDAAL - Voor de vierde keer in vijf jaar tijd staat RBC weer aan de start van een nacompetitie voor promotie. Net zoals vorig seizoen gaan de oranjehemden een poging doen om promotie naar de Tweede Klasse af te dwingen. In de eerste ronde staat er een uitwedstrijd tegen Tweede Klasser WSC uit Waalwijk op de rol.

Als winnaar van de eerste periodetitel en als 1 na hoogste periodekampioen uit de Derde Klasse A werd RBC gekoppeld aan de nummer 12 uit de Tweede Klasse E. Dat werd dus WSC, dat afgelopen zondag door een 4-1 overwinning op concurrent Hoeven rechtstreekse degradatie wist te ontlopen en zich een ticket voor de nacompetitie verschafte waarmee het de mogelijkheid krijgt om zich alsnog te handhaven. Na de degradatie uit de Eerste Klasse in 2016 spelen de Waalwijkers in de Tweede Klasse en willen uiteraard op dit niveau actief blijven.

Dat zal dan ten koste moeten gaan van RBC. Ook vorig seizoen kregen de oranje-witten in de nacompetitie de nummer 12 uit de Tweede Klasse E als opponent. Toen kreeg RBC in Etten-Leur Unitas'30 bijna op de knieën, dat zich vervolgens wist te handhaven en dit seizoen zelfs de titel pakte. De mannen van trainer-coach Koos Waslander zijn er op gebrand om dit seizoen de nummer 12 uit 2E wel te verslaan. De winnaar van het duel speelt in de tweede ronde een uitwedstrijd tegen Terneuzen of Groen-Wit.

RBC speelde in haar historie slechts een keer eerder tegen WSC. Dat was in het seizoen 1957-1958. In de KNVB-beker had het lot WSC en RBC in de eerste ronde aan elkaar gekoppeld. Op het oude WSC-terrein aan de Zuider-Parallelweg in Waalwijk wisten de Roosendalers met 0-3 te winnen.

Zondag staat de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Andre de Vaan uit Vlijmen, geassisteerd door de assistent scheidsrechters Bram van Dongen uit Erp en Teun van Pelt uit Hilvarenbeek. Indien de wedstrijd in een gelijke stand eindigt, zal er 2 x 15 minuten worden verlengd, eventueel gevolgd door strafschoppen. De aftrap op Sportpark Eikendonk is om 14:30 uur. De toegang is gratis.