Grote belangen in laatste duel

24-05-2019

 

ROOSENDAAL - Zondag staat de laatste competitieronde op het programma. RBC sluit de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Victoria'03, een duel waarbij voor beide ploegen grote belangen op het spel staan.

Victoria'03 moet winnen als het de nacompetitie wil ontlopen waarin tegen degradatie moet worden gestreden. De ploeg van vertrekkend trainer en oud RBC-speler Ronald van Oeveren moet met drie punten van het veld stappen, maar is dan nog steeds afhankelijk van Schijf, dat op de veilige elfde plaats staat. Schijf heeft namelijk een punt meer en een beter doelsaldo en speelt thuis tegen SC Gastel.

Maar RBC zal de punten zeker niet cadeau willen doen aan Victoria'03. De oranjehemden staan namelijk te trappelen om zich te revancheren voor de smadelijke nederlaag bij Terneuzen. Door die nederlaag zakte RBC naar de derde plaats waardoor het thuisvoordeel in de komende promotie/degradatiewedstrijden verloren ging. Om die tweede plaats te heroveren, zal RBC dus moeten winnen. Maar dan nog zijn de oranje-witten afhankelijk van het resultaat van Terneuzen, dat in Breda tegen het reeds gedegradeerde SAB speelt.

Vorig seizoen bezorgde RBC de club uit Oudenbosch, die toen titelkandidaat was, een flinke nederlaag. De Roosendalers wisten met 6-0 te winnen van Victoria'03. Grote man bij RBC was Jovanni van Nijnatten die vier treffers voor zijn rekening nam.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Niels Janssen uit 's-Hertogenbosch. Pupil van de Week is Stanley de Brito van RBC JO11-2. In het kader van het Talenten Adoptieplan is hij geadopteerd en gesponsord door Opa en Oma Plinck.

Voorafgaand aan de wedstrijd zal er een minuut stilte zijn ter nagedachtenis aan de onlangs overleden John Kuijstermans, de oudste seizoenkaarthouder en supporter van RBC. Afgelopen zondag zou hij 90 jaar zijn geworden. We hopen hiermee Anna en de familie tot steun te zijn in deze voor hen zo moeilijke tijd.

De poorten van het Herstaco Stadion gaan open om 13:15 uur. Let op als u met de auto komt, de Borchwerf is namelijk afgesloten tussen Stepvelden en Ziel. Auto's worden omgeleid via de Bosstraat. Wedstrijdtickets zijn verkrijgbaar aan de kassa voor € 3. Hiermee heeft u toegang tot de Zuid- en Oost tribune. RBC SeizoenClubCard houders hebben uiteraard gratis toegang.

We wensen u een spannende, maar boven al, sportieve wedstrijd toe. Tot zondag, tot ziens bij RBC!

Historie RBC - Victoria'03:
2015-2016     RBC - Victoria'03     1-0     Zondag 4e klasse B - Zuid 1
2017-2018     RBC - Victoria'03     6-0     Zondag 3e klasse A - Zuid 1