RBC JO10 op kwalificatietoernooi bij Rood-Wit W.

24-04-2019

 

SINT WILLEBRORD - Op zaterdag 20 april was het dan zover. RBC JO10-1 mocht deelnemen aan het kwalificatietoernooi bij Rood-Wit W. in Sint-Willebrord met als inzet deelname op 1 en 2 juni aan het internationale toernooi aldaar.

De JO10-1 bestaande uit Damin, Joël, Finn, Tim, Alpha, Natan (helaas geblesseerd), Elijah en Saul speelt normaal gesproken op een kwart veld en het toernooi werd gespeeld op een half veld, dus kregen het hulp van Daan, Keyane en Alekos.

Ze werden hartelijk ontvangen en alles was tot in de puntjes geregeld. Mooie accommodatie, goede catering, het weer was fantastisch, vele vrijwilligers en zelfs jonge talentvolle scheidsrechters uit de regio waren geregeld om de wedstrijden in goede banen te lijden.

De eerste tegenstander was een bekende van ons team. BSC had hun talentvolle JO10 team gestuurd en het was meteen een spannende wedstrijd. RBC moest er een beetje inkomen, maar had overwicht en een paar kansen om de score te openen. Helaas gebeurde dit niet en dan is 15 minuten maar kort. De brilstand stond op het scorebord maar niet getreurd, het samenspel was goed, het grote veld even wennen, op naar de tweede wedstrijd.

Wedstrijd 2 was tegen de Moerse Boys JO11-1 uit Zundert. De opstelling iets aanvallender dan de eerste wedstrijd en knallen maar. Het overwicht was ondanks de grote jongens meteen voor RBC. RBC probeerde vroeg druk te zetten en de verdedigers meteen vast te zetten. Een aantal kansen was het gevolg maar ze wilden er maar niet in, totdat de bal teruggelegd werd op Daan en deze met een afstandsschot de keeper verraste. Yes, 1-0! RBC kwam niet meer in de problemen en de eerste 3 punten waren binnen. Even uitrusten in de schaduw, tactiek bespreken met trainer Jonathan en op naar wedstrijd 3.

De derde wedstrijd was tegen Zundert JO11-1. De boys waren er klaar voor, hadden zelfvertrouwen en dat was te zien. Samenspel werd steeds beter, wederom een aanvallende opstelling en een aantal prachtige acties waren te bewonderen. Onze goaltjesdief Alpha was de Zundertse verdedigers te snel af en schoot de 1-0 binnen. Ook nu bleef het na 15 minuten bij deze stand.

Op wedstrijd nummer 4 moesten ze een uur wachten dus even relaxen met z´n allen onder de parasols bij de kantine. De laatste tegenstander in de poulefase was Internos JO11-1 uit Etten-Leur. RBC was op dreef en Internos kreeg alle hoeken van het veld te zien. Samenspel was fantastisch, individuele acties werden gemaakt en al snel was het Elijah die zichzelf met een Tadicje vrij speelde en prachtig in de linkerbovenhoek binnenschoot! Elijah was 'on fire' en scoorde nog twee keer. RBC bleef druk zetten met een eigen doelpunt als gevolg. De scheidsrechter van Rood-Wit W. was onder de indruk van de RBC-spelers. Wat een teamwork en dat voor jongens die pas 1x samen hadden getraind!

De eerste plek in de poulefase was bereikt. Op naar de halve finale tegen RSV JO11-1 uit Rucphen. In deze halve finale gingen de boys verder waar ze tegen Internos waren geëindigd, goed overspelen en meteen druk zetten. Dit resulteerde al snel in 2 doelpunten van Daan, 1 van Elijah en 1 van Saul.
Met de 4-0 eindstand op naar de finale tegen SAB.

Een wedstrijd tegen SAB is altijd beladen. De meeste jongens kennen elkaar en ook in de competitie en beker zijn ze elkaar eerder tegen gekomen. De trainer van de tegenstander is altijd erg aanwezig en had jongens van RBC al aangesproken voor de wedstrijd. RBC begon goed en fel en SAB werd teruggedrongen. Corners werden weggegeven en ook de keeper van SAB wist niet altijd wat te doen. Met een bal op de lat en schoten werd RBC gevaarlijk maar helaas nog altijd geen doelpunt. Ook SAB kwam er soms gevaarlijk uit maar de verdediging van RBC stond als een huis. RBC bleef voetballend beter dan SAB maar helaas na zeven minuten was het SAB dat via een verdwaalde voorzet tegen de verhoudingen in op 0-1 kwam. RBC bleef aandringen maar echte grote kansen leverde het niet meer op. Wat een verdriet en teleurstelling. De tranen vloeiden rijkelijk, maar na een peptalk van de trainer waren de meeste boys toch wel erg trots op hun prestaties.

Tijdens het toernooi werd er gescout om een team samen te stellen met talenten die niet gekwalificeerd zijn voor het toernooi op 1 en 2 juni. RBC'er Elijah Ikpia (zie foto) was met zijn doelpunten en fantastische individuele en teamacties opgevallen en is uitgekozen om deel te nemen! Gefeliciteerd Eli. Wij zijn allemaal erg trots op jou. Daan, Keyane en Alekos super bedankt voor het meedoen. Wij hebben van jullie voetbal genoten!