RBC kan geen vuist maken in Steenbergen en gaat er hard af

18-04-2019

 

STEENBERGEN - RBC is er niet in geslaagd om de achterstand die het al voor het gestaakte duel met Steenbergen had (3-1 tussenstand) om te zetten. De Roosendalers keken al snel tegen een 4-1 achterstand aan en moesten er uiteindelijk nog twee bij noteren.

Er waren een flink aantal wijzigingen toegepast. Jacques Dekker, Huub Schuit en Jordi Brühns stonden er vanaf het begin in. Het leverde uiteindelijk niets op. Het duel werd andermaal beslist via een dood spelmoment, toch wel de achilleshiel van dit RBC. Zo'n 80 tot 90% van de tegengoals komt uit standaardsituaties of afstandsschoten van buiten het strafschopgebied. Ook nu was het binnen twee minuten weer raak via een corner. Het centrale duo Quincy Schouten (spits) en Anass el Gamali (middenveld) werden naar voren geschoven. Achterin werden daardoor de bouwstenen van het 'verdedigingsfort' weggehaald.

Ook het tweede doelpunt van Steenbergen viel uit een corner. Bij de corner werd door doelman Brühns nog luidkeels geroepen dat het duel gewonnen moest worden, maar ook dat hielp niet. Ook nu weer kon een speler van Steenbergen vrij inkoppen. RBC kon er alleen een goed schot van El Gamali tegenover zetten, maar bij de 4-1 was het geloof in een goede afloop natuurlijk allang weg. Tegen het einde werd het ook nog 6-1, daarvoor raakte de thuisploeg ook nog de lat.

Door het verlies en het slechtere doelsaldo staat RBC nu tweede in de rangschikking. (Foto: Pix4Profs/Tonny Presser)

Steenbergen - RBC 6-1 (1-1)

Opstelling RBC: Jordi Brühns; Mike Schalk, Huub Schuit, Jeroen Molenaar; Gino de Klerk, Randy Elst, Anass el Gamali; Jacques Dekker, Adnane Samra, Quincy Schouten

Scoreverloop: 64' Stijn Heideman 4-1; 87' Stijn Heideman 5-1; 89' Stijn Heideman 6-1

Scheidsrechter: Rob Souwen