RBC naar SAB

12-04-2019

 

ROOSENDAAL - RBC gaat beginnen aan een reeks van vier uitwedstrijden. De eerste in de rij is het Bredase SAB.

De Sint Anna Boys staan momenteel op de laatste plaats met een achterstand van zes punten op MOC'17 en Schijf. De ploeg van trainer Meindert Dijkstra heeft nog wel een wedstrijd minder gespeeld dan de Bergenaren. Afgelopen zondag verloor de formatie van oud RBC-speler Dijkstra de belangrijke uitwedstrijd bij Victoria'03 met 3-2. Voor SAB is het dus van belang om punten te pakken tegen RBC.

RBC staat nog steeds op de eerste plaats. Nu de club niet akkoord is gegaan met het door de aanklager voorgestelde schikkingsvoorstel heeft de KNVB de vier punten in mindering voorlopig weer teruggedraaid. De voorsprong op Roosendaal bedraagt nu dus, in afwachting van de uitspraak, weer vier punten. De nummer 2 speelt zondag thuis tegen Victoria'03.

In de heenwedstrijd speelde RBC in een zeer moeizame wedstrijd gelijk tegen SAB. De Roosendalers kwamen een klein kwartier voor tijd op achterstand, maar wisten vlak voor tijd de achterstand om te buigen naar een 2-1 voorsprong. In de slotseconden ging het alsnog fout, 2-2.

RBC ging ooit één keer eerder op bezoek aan de Ruitersboslaan. RBC beëindigde het seizoen 2013-2014 in Breda met een nederlaag tegen SAB. De oranjehemden verloren toen met 3-0.

De wedstrijd tussen SAB en RBC staat zondag onder leiding van scheidsrechter Luuk van Moll uit Bergeijk.