Eindelijk weer een thuiswedstrijd

06-04-2019

 

ROOSENDAAL - In een periode van maar liefst zes wedstrijden speelt RBC aanstaande zondag de enige thuiswedstrijd. Na twee uitwedstrijden bij Steenbergen en VVR volgen er na dit weekend uitwedstrijden bij SAB, SC Gastel en Philippine. Tussendoor komt het Zevenbergse Virtus naar het Herstaco Stadion.

Virtus staat met een achtste plaats bovenaan in het rechter rijtje. De ploeg van trainer Jorco de Kok heeft net een dubbele confrontatie met hekkensluiter SAB achter de rug. Zondag werd er thuis met 2-1 gewonnen, terwijl juist de week daarvoor in Breda met 2-1 werd verloren.

RBC kreeg van de KNVB vier punten in mindering opgelegd vanwege schuld aan het staken van de wedstrijd tegen Steenbergen en Marouane Hamdoune een schorsing van vijf maanden naar aanleiding van zijn rode kaart in die wedstrijd. Desondanks blijft RBC koploper, maar de voorsprong op Roosendaal bedraagt nu nog slechts twee punten. Zij spelen uit tegen SC Gastel.

Historisch bezien zou de wedstrijd in een 2-1 overwinning voor RBC moeten eindigen. Beide clubs kwamen twee keer tegen elkaar uit in Roosendaal. In beide gevallen betrof het een bekerwedstrijd. In het seizoen 1947-1948 wonnen de oranjehemden in de eerste ronde met 2-1. Ook in het seizoen 1972-1973 werd het 2-1. Toen werd er gespeeld in de achtste finale. 

In de heenwedstrijd won RBC met 1-3 en mocht zich daarna winterkampioen noemen. Makkelijk ging het allemaal niet. De thuisploeg kreeg al snel een rode kaart, maar kreeg tegen het einde van de eerste helft wel een penalty. Doelman Joeri Leest stopte de strafschop met de voet. In de tweede helft liep RBC na de 1-1 gelijkmaker van Virtus uiteindelijk uit naar een veilige marge.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Luuk Hendrix uit Hooge Mierde. De Pupil van de Week is Givano Buuron van RBC JO11-2.

De prijs van een wedstrijdticket bedraagt € 3. RBC SeizoenClubCard houders hebben gratis toegang.