Pupil van de Week: Givano Buuron

04-04-2019

 

ROOSENDAAL - Bij de eerstkomende thuiswedstrijd van RBC tegen Virtus is Givano Buuron de Pupil van de Week.

Givano is 21 maart 10 jaar geworden en woont samen met zijn zusje Quinty en vader en moeder in Roosendaal en zit in groep 6.

Op 5-jarige leeftijd is hij begonnen met voetballen bij NSV in Nispen omdat zijn papa en mama daar ook voetbalden. Voordat Givano stopte bij NSV heeft hij daar nog een verdiend kampioenschap binnen gesleept. Nadat ze terug kwamen van een vakantie uit Turkije en allemaal uitgerust waren, mocht Givano drie stagetrainingen volgen bij RBC JO8 en mocht na die stagetrainingen gelijk blijven.

Dit seizoen begon heel rommelig door veel wisselingen van de wacht. Na de winterstop mocht Givano door naar de JO11-2 onder leiding van trainer Ivan Romme, waar hij het nu heel erg naar zijn zin heeft. Ook op de maandagen vindt hij het gezamenlijk trainen met de JO11-1 van trainer Denise Versteeg supertof. Givano kun je over het algemeen op alle posities zetten, is zowel links- als rechtsbenig, maar verdedigend of als spelverdeler op het middenveld fungeert hij het beste, hoewel hij ook op tijd zijn doelpuntjes voorin mee pakt.

Het is een hele vrolijke jongen die vaak weet wat hij wilt en dat ook graag uitspreekt. Vorig jaar mocht hij met de JO9 mee naar een toernooi in De Kuip in Rotterdam. Dat was kei leuk om mee te maken, maar jammer genoeg niet bij de goede club, want hij is toch echt voor Ajax! Als hij thuis niet met zijn vriendjes buiten aan het spelen is of op de PS4, dan vraagt hij regelmatig wanneer hij weer op wintersport kan gaan, want skiën is toch ook wel één van zijn andere passies. Ook voor de après-ski draait hij zijn hand niet om, want een feestnummer is het zeker. 's Nachts kun je hem wakker maken voor de  F1, kippenbillen of een goed stuk biefstuk van de geliefde Roosendaalse Argentijn. Een leuke bijkomstigheid is ook dat Givano's vader en zijn opa’s supporter en sponsor waren van RBC. Dus hoe leuk is het dan dat je eigen kleinzoon er nu voetbalt. Op zondag is hij regelmatig samen met zijn opa langs de lijn te zien om naar het eerste te kijken en hoopt dat het eerste van RBC dit jaar kampioen wordt.