RBC speelt gelijk in Rijsbergen

31-03-2019

RIJSBERGEN - RBC heeft vanmiddag geen drie punten kunnen toevoegen aan het totaal. In Rijsbergen bleef de stand het gehele duel op 0-0 staan. De Roosendalers creëerden in de eerste helft nog enkele kansen, maar in de tweede helft zakte het niveau van RBC naar een bedroevend niveau. VVR was echter niet bij machte om het de oranje-witten echt moeilijk te maken.

RBC trad zonder Marouane Hamdoune aan. Hij moest verplicht aan de kant blijven naar aanleiding van zijn opgelopen rode kaart van vorige week tegen Steenbergen (gestaakt bij 3-1 stand). Mike Schalk begon daardoor als rechtsback en iedereen in de verdediging schoof een plekje op. Opnieuw was er in de basiself geen plek voor Anwar Tarfit. Levy Schotel, die hamstringklachten had, kreeg de voorkeur.

Op een heel slecht bespeelbaar veld en de wind maakten het voetbal redelijk onmogelijk. De kansen van RBC kwamen daardoor ook uit corners en vrije trappen. Twee maal vuurde Randy Elst een vrije trap op het doel van VVR, maar twee maal stond de keeper een treffer in de weg. Uit twee genomen corners van Mo Azaimi kopte Quincy Schouten eerst net over en bij de volgende hoekschop schampte hij de bal in kansrijke positie (zie foto). Halverwege het duel moest Schotel naar de kant vanwege zijn hamstringklachten. Tarfit nam zijn plek in.

In de tweede helft kwam RBC helemaal niet meer bij het doel en zakten het niveau van de spelers naar een heel bedenkelijk niveau. VVR bracht er een hoop strijd in en kreeg ook twee goede mogelijkheden op een doelpunt, waaronder een omhaal die over ging. RBC zakte ver door de ondergrens heen, maar ondanks de strijd van de thuisploeg was de kwaliteit van de achterhoede van de Roosendalers te sterk voor VVR.

In de laatste vijf minuten kreeg RBC haast. Een doelpunt hing toen ook in de lucht. Elst kreeg de bal aan de linkerkant van het strafschopgebied aangespeeld, maar hij liep zich vast. Naast RBC verloren Roosendaal (1-1 op bezoek bij Schijf) en HVV'24 (3-3 bij Philippine) ook punten. Daardoor blijft het gat met nummer twee Roosendaal zes punten. (Foto: Arthur Verbraak)

VVR - RBC 0-0 (0-0)

Opstelling RBC: Joeri Leest; Mike Schalk, Quincy Schouten, Anass el Gamali, Jeroen Molenaar; Gino de Klerk, Mo Azaimi, Randy Elst; Levy Schotel (Anwar Tarfit), Mujib Yaqoubi, Adnane Samra

Scheidsrechter: Jack Brummer