Opnieuw naar Goes voor strafschoppen

11-03-2019

 

ROOSENDAAL - Na het door RBC ingediende protest wegens de onjuist genomen strafschoppenreeks na afloop van het 1-1 gelijkspel in de bekerwedstrijd tegen zaterdag tweedeklasser SSV'65, mogen de oranjehemden opnieuw afreizen naar Goes. Daar zal bij een stand van 5-5 worden verder gegaan met de sudden death.

De penaltyreeks zal worden begonnen door een speler van SSV'65, gevolgd door een speler van RBC. Indien noodzakelijk worden er weer twee strafschoppen genomen, maar dan eerst door een speler van RBC. Zo wordt dan eventueel verder gegaan waarbij de beginnende speler elke keer van een ander team is.

De strafschoppen moeten worden genomen door dezelfde elf spelers die ook twee weken geleden de strafschoppen namen. Omdat Perry Bek van SSV'65 en Gino de Klerk niet aanwezig kunnen zijn, heeft de KNVB toestemming gegeven deze spelers te vervangen. SSV'65 heeft nu Dennis Weijers aan het wedstrijdformulier toegevoegd en trainer-coach Henk Vos heeft Yeidi Muurmans als vervanger aangewezen. Eerst komen de spelers aan de beurt die na de veertien strafschoppen volgens het ABBA-systeem een 'foute' pingel namen. Dat zijn Luuk van Gilst (1), Rowan Amperse (5), Thomas Mattheijer (8) en Casper van Sabben (14) van SSV'65 en Mike Schalk (12), Yeidi Muurmans (17), Mujib Yaqoubi (19) en Jordi Brühns (21) voor RBC. Hierbij hoeft niet dezelfde volgorde te worden aangehouden als bij de vorige penaltyreeks. Als hierna nog steeds geen beslissing is gevallen, wordt verder gegaan met de overige spelers. Ook bij deze is de volgorde vrij. De scheidsrechter die alles in goede banen moet leiden is Leo Uitterhoeve uit Hoedekenskerke.

De eerste strafschop wordt genomen om 20:30 uur. De winnaar van de strafschoppenserie plaatst zich voor de kwartfinale en speelt thuis tegen zaterdag eersteklasser Kloetinge.