RBC hervat competitie in Zeeuws Vlaanderen

08-03-2019

 

ROOSENDAAL - Na een week stil te hebben gelegen vanwege carnaval hervat RBC de competitie in Zeeuws Vlaanderen. Na de afgelopen weken de nummers 2 en 3 te hebben ontmoet, volgt nu de nummer 4 van de ranglijst: Philippine.

Philippine is weer enigszins op de weg terug. Na een mindere tweede periode en het vertrek van trainer Tom Nieuwelink na de nederlaag bij Virtus wisten de mannen uit de mosselstad Victoria'03 met 4-2 te verslaan. In de achtste finale van de districtsbeker werden de Zeeuws Vlamingen pas na strafschoppen uitgeschakeld door zaterdag tweedeklasser Serooskerke. Inmiddels heeft Philippine John Karelse aangesteld als nieuwe trainer. De voormalige NAC-keeper vertrok in januari als trainer bij Hoofdklasser VC Vlissingen en maakt het seizoen nu af bij de komende tegenstander van RBC.

RBC reist af naar Philippine met als doel om de voorsprong op de achtervolgers Roosendaal en HVV'24 in ieder geval te behouden. Die voorsprong bedraagt respectievelijk zes en zeven punten, maar de nummer 3 HVV'24 heeft nog een wedstrijd in te halen bij Philippine. Beide achtervolgers spelen zondag een thuiswedstrijd. Roosendaal ontvangt rode lantaarndrager SAB en HVV'24 krijgt middenmotor Virtus voor de kiezen.

RBC ging vorig seizoen voor de eerste keer in haar historie bij Philippine op bezoek. Dat duel eindigde in 1-1. De Roosendalers kwamen vroeg op achterstand, maar trokken de stand in de tweede helft gelijk. In de slotfase van het duel leek de ingevallen Jovanni van Nijnatten RBC aan de overwinning te helpen. De scheidsrechter keurde het doelpunt eerst goed, maar na overleg met de grensrechter werd het doelpunt alsnog afgekeurd.

Zondag staat de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Gideon Tunders uit Steenbergen. De aftrap op Sportpark Bermpje is om 14:30 uur.