Pupil van de Week: Niels van Leipsig

13-02-2019

 

ROOSENDAAL - Pupil van de Week bij de thuiswedstrijd van RBC tegen HVV’24 is Niels van Leipsig. Onze razende reporter sprak met hem.

De winterstop is ten einde. De jeugd van RBC is weer gestart met de competitie. Gelukkig hebben ze tijdens de winterstop goed kunnen doortrainen. Als ik arriveer bij het Herstaco Stadion en een bakkie koffie heb genuttigd bij Wilma en Miriam begeef ik mij naar het veld.

De stem van Denise Versteeg buldert door het stadion. Daar moet ik zijn want daar traint RBC JO11-1, het team van de Pupil van deze Week, Niels. Het knalt er weer vanaf tijdens de training, mooie oefeningen in het omschakelen en harde passing. Niels is goed te herkennen. Lang en blond. Na de training heeft hij zin in het interview.

Niels is de centrale verdediger van het team. Ook is Niels goed inzetbaar als vleugelverdediger en op het middenveld. Een veelzijdige speler dus. Niels heeft in zijn beginjaren gespeeld bij stadgenoot BSC. Nadat hij in de herfstvakantie van 2016 heeft deelgenomen aan een instuif bij RBC mocht hij bij RBC komen. Dit jaar is alweer zijn tweede seizoen bij de Roosendaal Boys Combinatie. Zijn mooiste voetbalmoment is kampioen worden met BSC F1 tegen de andere stadgenoot Roosendaal. In de kampioenswedstrijd scoorde Niels twee maal. De favoriete voetbalclubs van Niels zijn PSV en Barcelona. Ook zijn vader houdt volgens mij van PSV want als die tussen de andere voetbalouders staat, kan hij maar over één club positief zijn.

Niels droomt ook wel eens over het verdere verloop van zijn voetbalcarrière, namelijk doorbreken bij een profclub en dan natuurlijk bij PSV. Ik vroeg hem wanneer hij op zijn best voetbalt. Dat is na een goede maaltijd boerenkool met worst. Na een bord frites wil het ook wel lukken. Niels heeft veel hobby’s: voetballen, tafeltennissen, de Donald Duck lezen en natuurlijk ook gamen. Niels is een bescheiden jongen maar heeft een enorme drive op het voetbalveld. Het was een heel prettig gesprek met Niels. Wat zal hij aanstaande zondag een steun in de rug zijn voor onze spelers van RBC 1 voor de topper tegen HVV’24 in het Herstaco Stadion. Wij wensen Niels heel veel plezier bij de wedstrijd! (Foto: Bram Visser Fotografie)