RBC naar VVR in Rijsbergen

08-02-2019

ROOSENDAAL - Voor de eerstvolgende competitiewedstrijd gaat RBC op bezoek bij VVR in Rijsbergen.

VVR, dat vorig seizoen naar de Derde Klasse promoveerde, presteert tot nu toe uitstekend. Met een vierde plaats op de ranglijst doet de ploeg van trainer Cees Daemen het boven verwachting. In de tweede periode is VVR samen met Terneuzen en HVV'24 één van de kanshebbers. De Rijsbergenaren wonnen afgelopen zondag hun eerste wedstrijd na de winterstop met 1-3 bij Victoria'03. Door een fel en overdonderend begin stond VVR na twaalf minuten al op een 0-2 voorsprong. RBC is dus gewaarschuwd.

De oranjehemden zelf zullen tegen VVR in ieder geval niet hetzelfde spel op de mat moet leggen als in de eerste helft tegen MOC'17. Als de passie en strijd die de mannen van trainer-coach Henk Vos in de bekerwedstrijd tegen Roosendaal lieten zien, ook de komende wedstrijden de maatstaf gaat worden dan blijft RBC zeker meestrijden om de eerste plaats. De Roosendalers staan nog steeds bovenaan en hebben twee punten voorsprong op HVV'24 dat echter nog twee wedstrijden heeft in te halen. De Zeeuws-Vlamingen spelen thuis tegen hekkensluiter Schijf.

De wedstrijd tussen VVR en RBC staat zondag onder leiding van scheidsrechter W. Rombouts.

De heenwedstrijd tegen VVR werd door RBC in eigen huis met 1-0 gewonnen. De uitslag had toen echter hoger moeten uitvallen. Anwar Tarfit schoot een toegekende strafschop naast en een goal van de ingevallen Mujib Yaqoubi werd afgekeurd.

RBC speelde één keer eerder op De Laguiten tegen VVR. Dat was op 22 september 2013 toen beide clubs uitkwamen in de Zondag 4e klasse D. De oranje-witten namen toen een 0-2 voorsprong door Mike Magielse en Redouan el Allaoui, maar zagen VVR vlak voor tijd nog langszij komen met een penalty en een goal vlak voor het eindsignaal: 2-2.